RETRO RÁDIÓ

Szakértők állítják: Eddig tartható el hús a mélyhűtőben

Szakértők állítják: Eddig tartható el hús a mélyhűtőben
Gaál József
Szerző
Gaál József
Létrehozva2017. 12. 29. 23:53

A nyers és feldolgozott hústermékek más és más ideig õrzik meg frissességüket a mélyhûtõben. Az viszont biztos, hogy érdemes felcímkézni a fagyasztás idõpontját!

Az Amerikai Egyesült Államok Földművelésügyi Minisztériuma (USDA) kiszámolta, hogy bizonyos húskészítmények meddig tartják meg a frissességüket a mélyhűtőben szakszerű tárolás mellett, -17 Celsius fokos hőmérsékleten.

A szakértők szerint a leghosszabb ideg a nyers vöröshúsok (marha, disznó) bírják extrém alacsony hőmérsékleten, 1 évig simán elállnak a fridzsiderben. A szárnyasok kevésbé strapabíróak: 9 hónapig megőrzik minőségüket. A darált húsok viszont már egy teljesen más kategóriába esnek, ezekkel érdemes vigyázni! 3 hónapnál tovább nem érdemes  tárolni az ilyen termékeket.

Leghamarabb a feldolgozott hústermékek mondják be az unalmast: a bacon, a virsli, a kolbász és a felvágottak 1 hónapig húzzák maximum, a szerkezetük még ilyen hidegben is könnyen roncsolódik. A dobozokba kiporciózott készételekkel is óvatosan kell bánni, hisz ezek sem bírják 2 hónapnál tovább a gyűrődést.

Ennek tudatában érdemes mindent felcímkézni, amit mélyhűtőbe teszünk. Egy alkoholos filccel könnyen írhatunk a zacskókra, de egy post-it is tökéletesen megfelel a célnak. A lényeg, hogy tudjuk, mit mikor tettünk a fagyasztóba, hogy ne a kiolvadás után érjen minket kellemetlen és orrfacsaró meglepetés.

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.