kulcsár edina
Higgyünk ennek a receptnek, amíg a mérlegre nem állunk legalább a remény megmarad.
Mindig a legfinomabb sütemények okozzák a legnagyobb fejtörést az egészséges élet híveinek, hiszen sokszor nem könnyű elkészíteni az adott süti cukor, netán liszt nélküli változatát. Sokan ismerik Knapp Daniellát, aki évek óta kísérletezik egészséges desszertekkel, és most megalkotta azt a fánkot, amibe darabonként mindössze 1 g CH került. Így ezt a finomságot, amit most a RIPOST olvasói is megismerhetnek, tényleg büntetlenül majszolhatod. Ehetsz nyugodtan többet is! Ezt a fánkot legkönnyebben elektromos fánksütőben készítheted el. Ha nincs ilyen készüléked, bevetheted a muffin formákat, ezekben is prímán megsül a tészta. Ebben az esetben 180 fokra előmelegített sütőben kell készre sütni a süteményt.
Hozzávalók:
(20 db-hoz)
Tálaláshoz:
Így készítsd el:
1. A hozzávalókat öntsd egy tálba, majd botmixerrel dolgozd össze. Sima tésztát kell kapnod.
2. Melegítsd fel az elektromos fánksütőt.
3. Töltsd sima csöves nyomózsákba a tésztát. Minden mélyedésbe nyomj a masszából, majd csukd rá a készülék tetejét.
4. Kb 1-2 perc alatt süsd készre a fánkokat.
5. A kész fánkokat lehetőleg rácson hagyd kihűlni. Amikor mind elkészült, akkor egy fánkot morzsolj szét és a többi fánkocska aljába nyomj belőle egy-egy kis darabkát. Így mindegyiknek lesz alja, és a lekvár nem fog kifolyni.
6. A fánkokat pakold szépen kínálótálra, kanalazz rájuk lekvárt, majd szórd meg édesítővel.