tóth gabi
Rengeteg ételbe használhatsz krémsajtot! Nem is gondolnád, mennyi mindenre jó. Mutatunk néhány tippet, sőt receptet is!
A krémsajt nem csak szendvicsekre való, hanem számtalan lehetőség is rejlik benne. Krémsajttal könnyen helyettesítheted a főzőtejszínt, tejfölt, vajat, margarint, majonézt, vagy különböző sajtokat is. Könnyen fűszerezheted, nagyon különleges egyedi krémet készíthetsz belőle. Ízesítheted zöldfűszerekkel, apróra vágott gyümölcsökkel, lekvárral, mézzel. Rakhatsz bele apró magvakat, készíthetsz belőle tojáskrémet, sajtkrémet, apró sajtokkal keverve, esetleg tojáskrémet. Mihez jó még a krémsajt?
A krémsajt ideális levesek sűrítésére is. Ragulevesek, krémlevesek elkészíttésében is segítségedre lehet.
Hozzávalók:
Így készítsd el:
Lisztes sűrítés helyett főzelékek esetén is tökéletesen megfelel, ha krémsajtot használsz. Zöldségkrémekhez és pürékhez is használhatod.
Sajttorták, és természetesen a tiramisu alapanyaga is krémsajt, de pohárkrémet is készíthetsz belőle.
Rakottésztához, rakotthúshoz, rakott krumplihoz is szuper választás.
Hozzávalók:
Így készítsd el:
Jó étvágyat!