"Egy jelenség vagyok, bármelyik nőt megkaphatom" - itt a legújabb hangfelvétel Magyar Péterről! Soros György unokájára is ráhajtana

INSIDER
Létrehozva: 2016.01.16.

Így süss fánkot olaj nélkül!

Tudtad, hogy az olajban sült fánk a magába szívott olaj miatt akár plusz 100 felesleges kalóriát is tartalmazhat?

Szerző Ripost

Ha szereted a fánkot, de nem kedveled a felesleges kalóriákat és a lakásodat átjáró fullasztó olajszagot sem, akkor ezt a receptet imádni fogod!  Süsd a fánkot olaj nélkül a sütőben, így garantáltan lelkiismeret furdalás nélkül élvezheted az ízeket és még olajszag sem lesz a lakásban.

Fánk

Hozzávalók:

  • 1/2 kg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 3 dl langyos tej
  • 15 dkg cukor
  • 1 teáskanál só
  • 2 tojás sárgája
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • tetejére ízlés szerinti lekvár, krém
  • Így készítsd:

  • Langyos tejben futtasd meg az élesztőt kevés cukorral. 
  • Keverd össze a lisztet a többi hozzávalóval és add hozzá a tejben felfuttatott élesztőt is.
  • Jól dolgozd össze, majd tedd a tésztát meleg helyre 1 órára.
  • Ha megkelt, óvatosan nyújtsd kb. 2 ujjnyira a tésztát és szaggasd ki.
  • Rendezd sütőpapírral bélelt tepsire, viszonylag kellő távolságba egymástól.
  • Takard le konyharuhával és hagyd pihenni még 20 percet.
  • Nyomj a közepébe kisebb mélyedéseket és tegyél bele lekvárt, vagy csokikrémet.
  • Előmelegített sütőben 180 fokon süsd  készre.
  • Az elkészült fánkokat ne felejtsd el egy kis vaníliás porcukorral meghinteni!
  • Töltheted ízlésed szerint lekvárral, csokikrémmel, nutellával, vagy vaníliakrémmel!

    Legyél kreatív! Nem csak az ízeket, de a látványt is fokozhatod, ha csokiszószba megforgatod és színes cukorral szórod meg a tetejét!

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek