Létrehozva: 2017.07.16.

Így készül a legfinomabb nyári lángos

A nyár kedvence a lángos. Fogyasztható strandon, utcán, étteremben, de húsz perc alatt otthon is összedobhatod. Ígérjük, isteni lesz!

A lángosról - a magyar konyha hagyományos sült lepényéről - mindenkinek megvan a véleménye. Van, aki egyszerű fokhagymásan, sajtos-tejfölösen vagy extrákkal megrakva szereti. Azt, hogy otthon - kis pihentetéssel - kétszer 10 perc alatt elkészíthető, nem mindenki tudja. Megmutatjuk!

Hozzávalók 8 darabhoz:

  • 1/2 kg liszt

  • 1 teáskanál cukor

  • 20 gramm élesztő

  • 3-3,5 dl langyos víz

  • 3 evőkanál olaj

  • 2 teáskanál só

  • 1 liter olaj (sütéshez)

    Elkészítése:

    1. Öntsd a langyos vizet egy nagy és mély tálba!

    2. Keverd bele az élesztőt és a cukrot.

    3. Keverd hozzá a lisztet és a sót. Dolgozd össze nagy fakanállal vagy a kézi mixer spirálos dagasztókarjával. Mikor körülbelül összeállt, az olajat is add hozzá. Ragacsos tészta lesz belőle.

    4. Egy órát hagyd kelni, majd formázz belőle gombócokat! Se túldagasztanod, sem túlkelesztened nem szabad. Ha ugyanis túlkel, jobban megszívja magát olajjal, amikor sütjük.

    5. Formázz belőle gombócokat, majd a gombócokból formázz lepényeket!

    A nehézséget a tészta állaga okozza: a ragacsos tésztát nem könnyű megformázni, mert a kézhez ragad. Enyhén olajozott kézzel próbálkozz! A tészta nyújtásánál figyelj a vastagabb és vékonyabb részek elosztására. Egyenletesen vastag így sem lesz, hiszen a lángos tésztáját az ujjainkkal nyújtogatjuk, de nem is baj.

    6. Serpenyőben forrósítsd fel az olajat!

    7. Fektesd a forró olajba a lepényeket! Egy-két perc múlva, amikor az alja piros, fordítsd meg és süsd további pár percet. 

    8. Szedd papírtörlőre, hogy az olaj lecsöpöghessen róla!

    Máris kész a nyári lángosunk.

    Tejföllel, sajttal, fokhagymás olajjal kiváló nyári vacsora.

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek