tóth gabi
Szeretjük a karalábét töltve, főzeléknek és levesnek is. Ámbár érdemes nyersen is gyakran a vacsoraasztalra tenni. Íme, néhány jól bevált recept
Karalábés batyu
Hozzávalók:
Így készül:
A karalábét és a répát megpucoljuk, hosszúkás csíkokra gyaluljuk – esetleg lereszeljük. A salátát kézzel összetépkedjük vagy felcsíkozzuk. A rizsalapot forró vízben megmártjuk, így már formázni tudjuk, ráhalmozzuk a salátát, a zöldségeket és némi petrezselymet, rányomunk pár csepp citromot és batyut hajtogatunk belőle. Tálaláskor kettévágjuk, ínyenc szószokkal, csilivel kínáljuk.
Tipp:
Finomra vágott újhagyma és fokhagyma még izgalmasabbá teszi
Káposztás karalábé saláta
Hozzávalók:
A karalábét és a káposztát lereszeljük, a hagymát és a petrezselymet finomra vágjuk. A zöldségeket összeforgatjuk, hozzáadva a csírát is. Citromos-zöldfűszeres olajjal belocsolva kínáljuk.
Tipp: Minél több csírával készítjük, annál egészségesebb!