tóth gabi
Ennek a reggeli finomságnak rendkívül egyszerû az elkészítése, és csak 4 hozzávalóra lesz szükséged. Pillanatok alatt különleges és laktató tükörtojást tehetsz az asztalra.
Ennek a finom reggelinek a készen kapható leveles tészta az alapja. Tojás, reszelt sajt és egy kis zöldfűszer kell hozzá. Ráadásul megspórolsz egy csomó mosogatást is, mert a tojás egyszerűen a tésztán sül meg. Előkészítés: 20 perc, sütés: 20 perc.
1. Melegítsd be a sütőt 205 Celsius fokra. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral.
2. Fektesd a tésztát egy vékonyan kilisztezett nyújtódeszkára. Vágj ki négy, kb. 12 cm átmérőjű korongot.
3. Helyezd a kerek tészta lapocskákat a sütőpapírra, egymástól 5 cm távolságra. A szélétől 5-6 mm-re karcolj mindegyikbe egy belső kört, mintegy szegélyt alakítva ki. Villával szurkáld meg a közepét, majd tedd tepsistől a hűtőbe 10 percre.
4. A hűtőből kivéve azonnal told az előmelegített sütőbe 8 percre. Ez alatt a szélek fel fognak emelkedni.
5. Vedd ki a sütőből, szórj reszelt sajtot a tészták közepére, és üss mindegyikre 1-1 tojást. Hintsd meg sóval és borssal, és süsd még 12 percig. Akkor kész, mikor a tojásfehérje megszilárdult.
6. Vedd ki a sütőből, és koronázd metélőhagymával.
Tipp:
A kerek lapocskák kivágására és a szélezésre használhatsz süteményszaggatót vagy egy nagyobb poharat is.