tóth gabi
A konyhai sütés-fõzés elengedhetetlen kelléke a sütõpapír. Az pedig még biztosan nem jutott eszedbe, hogy esetleg nem jól használod. Most megtudhatod, mit rontottál el eddig.
A sütőpapír egyszerű találmány, mégis nagyban megkönnyíti a háziasszony életét. A tepsibe helyezve megóvja a tésztát a letapadástól, ezzel pedig a mosogatást is egyszerűbbé teszi.
Ha használtad már hús vagy sütemény készítéshez, biztos megtörtént veled is, hogy sütés során megégett a papír. Ilyenkor sajnos kellemetlen íz járhatja át a kész ételt is.
Fogadjunk, hogy eddig mielőtt a sütőpapírt a tepsibe tetted, gondosan ügyeltél arra, hogy száraz legyen. Pedig a sütéshez kifejezetten jó, ha kicsit nedves a papír.
Vizezd be az edényt, és csak ezután simítsd bele. Az ebből felszabaduló gőz, megkönnyíti majd a sütést, még ízletesebb ételeket készíthetsz.
A felhasználás előtt jó alaposan gyűrd össze, majd így tedd bele a nedves tepsibe, biztos, hogy nem fog letapadni, és mennyeien finom lesz minden.