Létrehozva: 2015.11.12.

Gondoltad volna? Eddig rosszul használtad a sütőpapírt!

A konyhai sütés-fõzés elengedhetetlen kelléke a sütõpapír. Az pedig még biztosan nem jutott eszedbe, hogy esetleg nem jól használod. Most megtudhatod, mit rontottál el eddig.

Szerző Lipa Blanka

A sütőpapír egyszerű találmány, mégis nagyban megkönnyíti a háziasszony életét. A tepsibe helyezve megóvja a tésztát a letapadástól, ezzel pedig a mosogatást is egyszerűbbé teszi.

Ha használtad már hús vagy sütemény készítéshez, biztos megtörtént veled is, hogy sütés során megégett a papír. Ilyenkor sajnos kellemetlen íz járhatja át a kész ételt is.

Nedvesen a legjobb

Fogadjunk, hogy eddig mielőtt a sütőpapírt a tepsibe tetted, gondosan ügyeltél arra, hogy száraz legyen. Pedig a sütéshez kifejezetten jó, ha kicsit nedves a papír. 

Vizezd be az edényt, és csak ezután simítsd bele. Az ebből felszabaduló gőz, megkönnyíti majd a sütést, még ízletesebb ételeket készíthetsz.

Gyűrd össze

A felhasználás előtt jó alaposan gyűrd össze, majd így tedd bele a nedves tepsibe, biztos, hogy nem fog letapadni, és mennyeien finom lesz minden.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek