tóth gabi
Kevés pénz lapul a pénztárcádban, de éhes a család? Néhány szuper ötlettel a soványka vacsorát fejedelmi étkezéssé teheted!
Néha nem csak a pénzed, de a lelkesedésed is kevés, hogy nagyot alkoss a konyhádban? Vagy unod már, hogy mindig ugyanazt készíted? Ne ess kétségbe, ötleteinkkel költségtakarékosan varázsolhatsz csodát az asztalra!
BBQ CSIRKESZÁRNY
Hozzávalók:
Így készítsd:
A csirkeszárnyakat mosd meg, vágd szét az ízeknél, most csak a szárnytő vastagabb része kell. A leeső darabokat bevetheted például alaplé főzésekor, addig fagyaszd le.
A szárnytöveket sorakoztasd tepsibe, sózd, borsozd, és kend át BBQ szósszal. Kevés olajjal locsold meg. (Ha nincs kedved a bolti változathoz, kicsit lejjebb találsz hozzá receptet!)
A tepsit takard be fóliával, mehet is a 180 fokra előmelegített sütőbe! 50 perc után a szárnytöveket kend át újra szósszal, majd a tepsit told vissza a sütőbe, de már fólia nélkül. Így pár perc alatt kívánatosra pirul a szárny!
Zellerszárral, joghurtos mártogatóval kínáld, de friss kenyérrel is nagyon finom!
ZÖLDFÛSZERES CSIRKENYÁRS SALÁTÁVAL
Hozzávalók:
Így készül:
Vágjuk csíkokra a csirkemellet, sózzuk be és oszlassuk el a húson a zúzott fokhagymát, illetve a fűszereket. 1-1 cm mindig oldalra hajtva húzzuk a pálcikára a húst, jó szorosan. Az elkészült nyársakat locsoljuk be olajjal, felhasználásig fóliázzuk le. Legjobb vastag aljú serpenyőben sütni, közepes lángon, kevés olajon.
+1 recept:
CSICSERIBORSÓ SALÁTA
Hozzávalók:
Így készül:
Forgasd össze a friss spenótlevelet a lecsöpögtetett csicseriborsóval és a paradicsommal, add hozzá a karikára vágott újhagymát illetve a bazsalikomleveleket és már kész is!
TIPP:
Ha nem elég pikáns a végeredmény, adhatsz hozzá néhány csepp balzsamecetet, vagy csavarhatsz rá citromot!
CSIRKE CURRY
Így készítsd:
TEXASI CSIRKESZÁRNYAK
Így készítsd:
TEXAS BBQ SZÓSZ
Hozzávalók:
(Jó nagy adaghoz)
Így készítsd:
A hagymakockákat pirítsd le a vajon, add hozzá ehhez az alaphoz a többi hozzávalót, majd az egészet főzd össze – alacsony lángon legalább fél óra! Vigyázz, mert főzés közben a szósz prüszköl, fröcsög, rakoncátlankodik. Takard le, úgy tisztább marad a konyhád, viszont gyakran meg kell keverned, hogy ne égjen le.
Már tudod mit adsz a finom csirkédhez? Íme egy szuper javaslat: készíts tepsiben pirított újkrumplit, katt ide a receptért!