tóth gabi
Óriási ötlet, fantasztikus újítás! Gyorsan és szuper ropogósra sül így a pizza. A legjobb, hogy még a gyerekek is meg tudják csinálni!
Pizzát ennél, de a kánikulában nincs kedved a sütőt járatni órákig? Akkor ezt a variációt neked találták ki! Készíts pizzát kis adagonként gofrisütőben! A régi megszokott ízek új köntösben, ropogós tésztarácsok közé sütve! Egyszerűen imádni való! Pizzára fel!
Hozzávalók:
Így készítsd:
1. Keverj el a vízben 1 evőkanál lisztet és a cukrot, futtasd fel benne az élesztőt. Majd ezt a kovászt dolgozd össze a liszttel, az olajjal és a sóval. Addig gyúrd, míg sima lesz az állaga.
2. A begyúrt tésztát letakarva hagyd kelni legalább 34-40 percet.
3. A megkelt tésztát gyúrd át s nyújtsd ki. Arra figyelj, hogy a gofri sütő még fog lapítani a tésztán, ezért ne legyen túl vékony!
4. Szeleteld fel, pakold meg ízlésed szerinti töltelékkel. Minden második lapot hagyj üresen!
5. Boríts üres tésztalapokat a töltelékesekre, a széleket próbáld összenyomkodni.
6. Mehet is a töltött pizza a gofrisütőbe! A vaslapokat érdemes előtte átolajozni. Fontos, hogy már forró legyen a készülék, amikor beleteszed a pizzatésztát!
7. Néhány perc és kész az isteni gofris pizza!
Ilyen belül:
Nagyon finom!
Jó étvágyat!