tóth gabi
Kihagyhatatlan ízkavalkád, nem csoda, hogy imádják a gyerekek! Fontos az egészség, de azért néha belefér az étrendbe egy kis nyalánkság is. Kényeztesd a lurkókat ezzel a finomsággal!
Duplacsokis gofri:
Hozzávalók:
Díszítéshez:
Készíts kakaó krémet:
1. Kis lábosban keverd össze a kakaóport, tegyél hozzá cukrot, egy csipet sót, majd kevergetés mellett melegítsd fel.
2. Vedd le a tűzhelyről és öntsd hozzá a vaníliát.
Készítsd el a tésztát:
1. Keverd össze egy tálba, a lisztet, kakaóport, sütőport, szódabikarbónát, sót és a fahéjat.
2. Egy másik tálba rakd bele a tojássárgákat, és tedd hozzá a barna cukrot. Addig kevert, ameddig krémes nem lesz. Majd rakd hozzá az olajat, vaníliát, a végén 240 g kefirt.
3. A másik tálba elkészített kakaó krémet, fokozatosan keverd a tésztához. Öntsd hozzá a maradék kefirt.
4. Öntsd egy tálkába a tojás fehérjéket. Verd fel habosra. Rakj hozzá 30 g cukrot. Majd lassan, óvatosan keverd hozzá a gofri tésztájához. tegyél még hozzá tetszés szerint egy kis csokoládé chipszet.
5. A gofri sütőt kend be egy kis olajjal, hogy ne égjen oda a tészta. Majd tedd bele a tésztát, és süsd meg egyesével a gofrikat.
6. Sütés közben a kész gofrikat előmelegített sütőben tartsd melegen.
7. A kész gofrikat díszítheted ízlés szerint tejszínhabbal, fagylalttal, eper darabokkal, csokoládé öntettel.
Jó étvágyat!