tóth gabi
Házi, hagyományos és egészséges: ez alap a szabolcsi háziasszony konyhájában. Pluszban fantasztikusan ropogós a héja ennek a kiflinek, és ahogy az lenni szokott, Valika most is elárulta, mi a titkos recept...
Amikor először bukkant Boros Valika a tévében, sokakról lefagyott a mosoly. Hisz mi a bánatot keresne főműsoridőben a képernyőn egy szabolcsi háziasszony? A választ az élet szolgáltatta: egyszerűen mindenki imádja szorgalmát! Ráadásul Valika olyanokat főz, hogy csak na! Szerencsére sütni is tud, íme a kiflije:
Puha, omlós, illatos és ropogós a héja – alapvetően mindenki ezt várná el egy jó kiflitől, de sajnos egyre ritkább, hogy boltban vagy pékségben ilyet kapjunk. Nem kell azonban lemondani az élményről, házilag is pofonegyszerűen elkészíthető ez a finomság, ráadásul az otthoni kifli tökéletesen adalékmentes. Boros Vali, a szabolcsi háziasszony a házi kenyeréről lett híres az interneten, de természetesen a tökéletes, ropogós héjú kifli titkát is ismeri. Sőt: meg is osztotta követőivel: íme a recept, amit te is elkészíthetsz otthon, ha igazi, egészséges finomságra vágysz.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Tipp: Valika szerint a zsömlének, kenyérnek is jót tesz a zárt gőz, ettől lesz finom, ropogós a héja.