RETRO RÁDIÓ

Birsalmával ilyen még nem történt, ezt meg kell kóstolnod!

Birsalmával ilyen még nem történt, ezt meg kell kóstolnod!
Fehér Virág
Szerző
Fehér Virág
Létrehozva2017. 11. 02. 21:48

Különleges desszertre vágysz? Akkor a te recepted lesz ez az igazán nem hétköznapi finomság a fantasztikus ízeivel. Hidd el, megéri a fáradságot!

Ezt a jótékony hatású gyümölcsöt eddig csak befőttként, birsalmasajtként vagy lekvárként fogyasztottuk. Most mutatunk egy olyan desszertet, ami biztosan a legújabb kedvenced lesz, ha megkóstolod.

Ricottás sült birsalma

Hozzávalók:

  • 4 birsalma
  • 2 csésze víz
  • 2/3 csésze eritrit
  • 1 vanília rúd kikapart belseje
  • 2 egész fahéj
  • 10 db egész szegfűszeg
  • 2-3 kardamon
  • 1/2 citrom leve
  • 1 narancs lereszelt héja
  • 1 csésze ricotta
  • 2 evőkanál méz
  • 1 csipet őrölt fahéj
  • pörkölt pisztácia a tálaláshoz
  • Így készítsd el:

    1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.

    2. Egy tálban keverd össze a sziruphoz való vizet, édesítőt a fűszereket, a citromlevet és a narancshéjat és forrald fel az egészet.

    3. A megmosott, félbevágott birsek magházát vágd ki és tedd egy mélyebb tepsibe, a héjas felükkel lefelé, és öntsd alá az előre elkészített forró szirupot.

    4. Tedd a forró sütőbe és süsd 2-2,5 órán keresztül, kb. óránként óvatosan fordítsd meg a birsalmákat.

    5. A sütés alatt keverd össze a ricottát a mézzel és a csipet fahéjjal és tedd hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.

    6. Tálaláskor a meleg birsalmákra kanalazd rá az előre elkészített ricottát és szórd meg pirított pisztáciával az egészet.

     

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.