Menczer Tamás: Az emberek azt várják a vezetőiktől, hogy védjék meg őket!

POLITIK
Létrehozva: 2017.11.02.

Birsalmával ilyen még nem történt, ezt meg kell kóstolnod!

Különleges desszertre vágysz? Akkor a te recepted lesz ez az igazán nem hétköznapi finomság a fantasztikus ízeivel. Hidd el, megéri a fáradságot!

Szerző Fehér Virág

Ezt a jótékony hatású gyümölcsöt eddig csak befőttként, birsalmasajtként vagy lekvárként fogyasztottuk. Most mutatunk egy olyan desszertet, ami biztosan a legújabb kedvenced lesz, ha megkóstolod.

Ricottás sült birsalma

Hozzávalók:

  • 4 birsalma
  • 2 csésze víz
  • 2/3 csésze eritrit
  • 1 vanília rúd kikapart belseje
  • 2 egész fahéj
  • 10 db egész szegfűszeg
  • 2-3 kardamon
  • 1/2 citrom leve
  • 1 narancs lereszelt héja
  • 1 csésze ricotta
  • 2 evőkanál méz
  • 1 csipet őrölt fahéj
  • pörkölt pisztácia a tálaláshoz
  • Így készítsd el:

    1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.

    2. Egy tálban keverd össze a sziruphoz való vizet, édesítőt a fűszereket, a citromlevet és a narancshéjat és forrald fel az egészet.

    3. A megmosott, félbevágott birsek magházát vágd ki és tedd egy mélyebb tepsibe, a héjas felükkel lefelé, és öntsd alá az előre elkészített forró szirupot.

    4. Tedd a forró sütőbe és süsd 2-2,5 órán keresztül, kb. óránként óvatosan fordítsd meg a birsalmákat.

    5. A sütés alatt keverd össze a ricottát a mézzel és a csipet fahéjjal és tedd hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.

    6. Tálaláskor a meleg birsalmákra kanalazd rá az előre elkészített ricottát és szórd meg pirított pisztáciával az egészet.

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek