kulcsár edina
Tudtad, hogy otthon is elkészítheted a világ legegyszerûbb fagylaltját? Három összetevõ és 40 perc kell csak hozzá.
A klasszikus fagyihoz pudingalapot kell készíteni tejből és tojásból. Ezt a folyamatot átugorhatod, ha sűrített tejet használsz. Fagylaltkészítővel és anélkül is finom - bár a fagyikészítő gép még puhábbá és krémesebbé varázsolja az állagát.
Hozzávalók:
Ha nem akarsz vanília aromát használni, akkor használj vaníliarudat! Éles késsel kapard ki 2 vaníliabab belsejét.
Fagylaltkészítő gép nélkül
Helyezz minden összetevőt egy keverőedénybe és jól keverd össze őket, amíg teljesen sima nem lesz.
Ha nincs fagylaltkészítő géped, akkor a simára kevert és habosított alapot rakhatod is a fagyasztóba, hogy 5 órán át fagyaszd.
Ha gép nélkül csinálod, akkor tudnod kell, hogy kicsit keményebb lesz a fagylaltod. Nem lesz olyan puha, habos az állaga, de így is megéri elkészíteni.
Fagylaltkészítővel
Ha van fagylaltkészítő géped, helyezd a fagyikészítő tálját egy éjszakára a fagyasztóba!
1 nap után vedd ki a hideg fagylaltkészítő tálat. Öntsd bele a vaníliafagyi alapot és kapcsold be fagyikészítő gépet.
Hagyd, hogy az utasítás szerint dolgozzon a gép.
Habos és puha lesz a vaníliás-sűrített tejes-tejszín állaga 35-40 perc alatt. Ha a fagyi már elég vastag, vedd le a tálkát a fagyikészítőről.
Rakd át a jégkrémet egy tartóba és fagyaszd le. Jól használható egy serpenyő is. Egyenletesen oszlasd el benne a krémet, fedd le műanyag fóliával és 3 óráig fagyaszd.
Át is ugorhatod a fagyasztási szakaszt és a fagyit rögtön a fagylaltkészítőből kivéve tálalhatod. Ha lefagyasztottad, akkor a mélyhűtőből kivéve hagyd 5 percig állni.