tóth gabi
Felejtsd el a bolti csokifagyit! A csokis csábítás neve idén semifreddo! Minden csokirajongó álma ez a finom, jéghideg desszert.
Ez az ínycsiklandozó olasz édesség olyan krémes, mint a csokipuding, és olyan frissítő, mint a fagyi. Gazdag, igazán csokis ízét sokáig nem fogod elfelejteni. De nem is kell sokáig nélkülöznöd a finomságot, mivel az elkészítése mindössze öt percet vesz igénybe, amihez még fél óra hűtés tartozik. Ezután pedig máris eheted. A receptben található mennyiségek két adaghoz elegendőek: megoszthatod a pároddal a finomságot, vagy egyszerűen elteheted magadnak, hátha nem éred be egy tálkával. Ha pedig megduplázod az adagot, négy embernek szerzel örömet a finom édességgel ebéd után.
A finomság csoki helyett kakaóporral készül, mivel a csokoládéban levő kakaóvaj fagyasztás közben keményre dermedne. A semifreddo (az édesség nevének jelentése: félig fagyott) viszont kifejezetten könnyű állagú édesség. A legjobb a holland kakaópor, amely kevésbé savas, mint más kakaóporok, így az íze is lágyabb. Mielőtt kimérnéd a semifreddóhoz szükséges mennyiséget, szitáld át, így lesz tökéletes az eredmény.
Hozzávalók (2 adaghoz):
Így készítsd el: