Menczer Tamás: Az emberek azt várják a vezetőiktől, hogy védjék meg őket!

POLITIK
Létrehozva: 2020.08.30.

A csokifagyi már a múlté, hódít az új jeges csoda

Felejtsd el a bolti csokifagyit! A csokis csábítás neve idén semifreddo! Minden csokirajongó álma ez a finom, jéghideg desszert.

Szerző Horváth Gabi

Ez az ínycsiklandozó olasz édesség olyan krémes, mint a csokipuding, és olyan frissítő, mint a fagyi. Gazdag, igazán csokis ízét sokáig nem fogod elfelejteni. De nem is kell sokáig nélkülöznöd a finomságot, mivel az elkészítése mindössze öt percet vesz igénybe, amihez még fél óra hűtés tartozik. Ezután pedig máris eheted. A receptben található mennyiségek két adaghoz elegendőek: megoszthatod a pároddal a finomságot, vagy egyszerűen elteheted magadnak, hátha nem éred be egy tálkával. Ha pedig megduplázod az adagot, négy embernek szerzel örömet a finom édességgel ebéd után.

A finomság csoki helyett kakaóporral készül, mivel a csokoládéban levő kakaóvaj fagyasztás közben keményre dermedne. A semifreddo (az édesség nevének jelentése: félig fagyott) viszont kifejezetten könnyű állagú édesség. A legjobb a holland kakaópor, amely kevésbé savas, mint más kakaóporok, így az íze is lágyabb. Mielőtt kimérnéd a semifreddóhoz szükséges mennyiséget, szitáld át, így lesz tökéletes az eredmény.

Csokoládés semifreddo

Fotó: Pixabay.com

Hozzávalók (2 adaghoz):

  • 50 g porcukor
  • 28 g átszitált holland kakaópor
  • 120 ml tejszín
  • 60 ml tej
  • 2 nagyobb tojás sárgája
  • fél teáskanál vaníliakivonat
  • egy csipet só
  • Így készítsd el:

  • Egy finom lyukú szűrőt tegyél egy közepes tál fölé, és tedd félre. Egy kisebb lábasban keverd alaposan össze a cukrot, a kakaót és a sót, majd habverővel keverd bele a tejet. Amikor a massza sima, add hozzá a tejszínt, és ezzel is keverd simára.
  • Lassú tűzön, folyamatos keverés mellett forrald fel a keveréket. Főzd egy percig, folytatva a keverést, hogy elkezdjen sűrűsödni.
  • Vedd le a lábast a tűzről, és keverd bele a tojássárgáját, valamint a vaníliakivonatot. A csokoládés masszát öntsd a szűrőbe, és nyomd át rajta. A lábas oldalához és aljához tapadó masszát is kapard le, és nyomd át a szűrőn.
  • Oszd el két tálkában a masszát. Fedd le szorosan fóliával az edényeket, és 30-45 percig fagyaszd az édességet a mélyhűtőben. Akkor a legjobb, amikor még nem fagyott meg teljesen. Ha vendégeknek készíted, jóval az érkezésük előtt, akkor tedd a sima hűtőbe, és csak tálalás előtt 30-45 perccel kezdd el fagyasztani. Tejszínhabbal is tálalhatod.
  •  

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek