Létrehozva: 2021.09.12.

Melyik bolygó uralja a csillagjegyedet? Mindent elmondanak rólad!

A csillagjegyeddel valószínűleg tisztában vagy, de azt vajon tudod, hogy melyik bolygó hatása alatt áll a jegyed? Mindent elmondunk róla!

Szerző Horváth Gabi

A csillagjegyedet uraló bolygó sok mindent meghatároz. Minden bolygónak megvan az asztrológiai szerepe és „egyénisége”. Egyes csillagjegyekbe érve jobban érzik magukat, másokban kevésbé vannak otthon. Minden csillagjegynek megvan az uralkodó bolygója: ennek a bolygónak az energiája komoly hatással van a csillagjegy szülötteinek tulajdonságaira. Ha tudod, melyik bolygó uralkodik a jegyed felett, könnyebben megértheted a jegyedre jellemző vonásokat és energiákat. Máris mutatjuk, mit kell tudnod az egyed bolygókról.

Minden csillagjegynek van egy uralkodó bolygója, amelyik nagy hatással van a jegy szülötteinek jellemére
Fotó: Pixabay.com

Kos: a Mars, a szenvedély és az ambíció ura

A Kos jegy uralkodó bolygója a tüzes Mars, a szenvedély, az agresszió, az ambíció és az állati ösztönök felelőse. Amikor a Mars a Kos jegyébe ér, a Kos jegyű ember megállíthatatlanná válik: szinte végtelen az energiája, és a vezetői képességei is a csúcsra érnek. A Mars bolygó felkorbácsolja benne a harci szellemet, és segíti, hogy minden célját könnyedén elérje. A

Bika: a Vénusz, az élvezetekért felelős bolygó

A romantikus Vénusz a szerelem bolygója, de a luxus, az élvezet és az értékek is a hatása alá tartoznak. Nem véletlen, hogy a Bika jegyűek igazi hedonisták, akik mindennél többre értékelik a szépséget és az érzékszervek kényeztetését. A Bika földies jegy, ez néha anyagiasságban is megmutatkozhat. De a Vénusz hatása az is, hogy a Bika szereti a finom ételeket és a márkás kozmetikumokat.

Az uralkodó bolygód szó szerint a szerencsecsillagod lehet
Fotó: Pixabay.com

Ikrek: a Merkúr, a kommunikáció segítője

Az Ikrek jegyű emberek legendásan bőbeszédűek, a társaság központjai, és az eszük is vág, mint a borotva. A jegy uralkodó bolygója, a Merkúr a kommunikációért és a gondolkodásért felelős. Az Ikrek levegős jegye kiválóan illeszkedik a Merkúr küldetéséhez: az információ megosztásához és az újdonságok felfeldezéséhez. A jegy szülöttei az uralkodó bolygó hatásának megfelelően kommunikációs képességeikről ismertek.

Rák: a Hold hatása alatt áll

A Holdnak az érzelmeinkre és az érzéseinkre gyakorolt hatását mindenki ismeri. Nem csoda, hogy a Rák jegyűek, akiknek a csillagjegye közvetlenül a Hold hatása alatt áll, közismerten érzékenyek, empatikusak és gondoskodóak. Az érzelmeken keresztül közelítik meg az életet, és a Hold intuitív energiáit is visszatükrözik. Szívügyük, hogy a környezetükben mindenki jól érezze magát.

Oroszlán: a Nap az uralkodója

Az Oroszlán jegyűek az állatöv uralkodói. Nem csoda, hiszen a Naprendszer központi bolygója, a Nap hatása alatt állnak. Épp ezért az Oroszlán-szülöttek is szeretnek a figyelem középpontjában lenni. De ez a tüzes jegy a nap melegét, pozitív szemléletét és kisugárzását is hordozza. A Nap uralkodik a kreatív energiák, a lelkesedés és az életerő felett is: ebből pedig a magabiztos Oroszlánoknak különösen sok van.

Szűz: a Merkúr bolygó elemző oldalát hordozza

A Merkúr két jegynek is az ura: a kommunikációval kapcsolatos energiáit az Ikrek jegyűek tükrözik vissza, míg az elemző oldalát a Szűz jegyűeknek mutatja meg. A Szűz praktikus föld-jegy, nem csoda, hogy jó érzéke van a részletekhez és a rendszerezéshez. A Merkúr az időzítés és az időbeosztás bolygója is, ezért legendás a Szűz jegyűek pontossága.

A teljes asztrológiai képletnek csak egy része az uralkodó bolygó feltérképezése
Fotó: PIxabay.com

Mérleg: a Vénusz egyensúlyteremtő oldalát mutatja meg

A Bikához hasonlóan a Mérleg csillagjegy is a Vénusz bolygó uralma alatt áll. Míg a Bika föld-jegy lévén a földies élvezetek iránt mutat vénuszi érdeklődést, addig a Mérleg levegős jegye az egyensúlyra és a kapcsolatteremtésre figyel oda különösen. A Mérleg jegyűek általában béketeremtők és a kapcsolatok mesterei. Romantikusak, és szeretik a harmóniát. A Mérleg jegyűeknek közismerten remek érzékük van a szépséghez és a művészi alkotásokhoz is.

Skorpió: a Pluto, az átalakulásért felelős bolygó

A Skorpió jegyét a legkisebb, ám mégis erős hatású bolygó, a Pluto uralja. Az Alvilág istenéről kapta nevét, így minden olyan dologra hatása van, amelyek a felszín alatt, a tudatalattiban rejtőzik. Az átalakulásért is felelős bolygó hatására a Skorpió jegyűeket minden érdekli, ami a létezésünk mélyebb rétegeit érinti. Intenzív az érzelemviláguk, és mások sokszor titokzatosnak tartják őket.

Nyilas: a szerencsés Jupiter uralma alatt áll

A Jupiter a szerencse és a terjeszkedés bolygója, így a Nyilas jegyűek sem véletlenól ismertek optimista és szabad életfelfogásukról. A Jupiter hatása mutatkozik meg abban is, hogy a Nyilas jegyűek szeretnek utazni, tanulni, és új dolgokat kipróbálni – akár elméletben, akár gyakorlatban. Mindig készen állnak egy új kalandra.

Bak: uralkodója a szigorú Szaturnusz bolygó

A Bak jegy felett uralkodó Szaturnusz szigorú bolygó. Épp ezért a föld-jegyű Bak-szülöttek is szorgalmasak és céltudatosak, híresen szabálykövetőek. A gyakorlatias Bakok tökéletes összhangban működnek a Szaturnusz szabályozottságával és rendszeretetével. Az uralkodó bolygójuk hatása mutatkozik meg abban is, hogy nem keresik a kiskapukat.

Vízöntő: az újító Uránusz felel érte

A Vízöntő jegy uralkodó bolygója az innovatív Uránusz, amelynek hatása kiterjed a hirtelen változásokra, az inspirációra, és a fennálló rend folyamatos megkérdőjelezésére. A Vízöntő-szülöttek ennek megfelelően született lázadók, akik mindig egy lépéssel a trendek előtt járnak, és akik szívesen lecserélik a hagyományokat az új gondolatokra.

A jegyed uralkodó bolygójának energiáját mindig megérzed
Fotó: Pixabay.com

Halak: az illúziók bolygója, a Neptunusz az uralkodója

A Halak jegyét az illúziók és álmok bolygója, a Neptunusz uralja. A Halak jegyében születettek ennek hatására értelmesek, költőiek, és spirituálisak. Sokszor mondják rájuk, hogy álomvilágban élnek, és kivonják magukat a realitásokból. Ezt pedig épp a Neptunusz hatásának köszönhetik.

Szerző Horváth Gabi

Ez is érdekelhet

origo.hu

Elszabadult makákók miatt új rendőri egységet hoztak létre Thaiföldön

origo.hu

Berki Mazsi először jelent meg nyilvánosan a barátjával

borsonline.hu

Rendőrök lepték el az eltűnt kétéves Danka otthonát: Markológéppel ássák fel a területet

ripost.hu

4 csillagjegy, akiknek óriási fordulatot ígér a húsvéti hosszú hétvége

hirtv.hu

Varga Judit interjúja után feljelentést tettek

origo.hu

Megyeri Csilla reagált a szakításáról szóló pletykákra

travelo.hu

Csoda szép virágok nyílnak a Bükkben

ripost.hu

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

„48 órával azután váltam el a férjemtől, hogy hozzámentem – megalázó volt, amit tett”

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

EZO

Sorsfordító lesz a tavasz, ezekre a csillagjegyekre nagy lehetőség vár

EZO

Ezekre a csillagjegyekre rátalál a boldogság nagypénteken

EZO

4 csillagjegy, aki áprilisban nagy változásokat él át a szerelemben és a karrierben egyaránt

EZO

4 csillagjegy, akiknek óriási fordulatot ígér a húsvéti hosszú hétvége

EZO

Ezzel vége, 4 csillagjegynek szünetre van szüksége, de azonnal!

EZO

Ennek az öt csillagjegynek hatalmas mázlija lesz húsvétkor

EZO

Ezt a 3 csillagjegyet áprilisban megjutalmazzák az égiek

EZO

Mérleg telihold: ez a 3 csillagjegy most tiszta lappal indulhat