ÉLETMÓDI

Ez történt a sziámi ikrekkel, miután megtagadták a szétválasztó műtétet

Az orvosok nem sok esélyt adtak nekik a túlélésre, és az operáció sem kecsegtetett sok jóval. Ugyanis a két lány jó eséllyel meghalt volna a műtőasztalon, vagy éveket töltöttek volna intenzív osztályon...
címkék:
  • Szerző:

Imádják az emberek Carment és Lupitát, a 18 éves sziámi ikerpárt: a két lány a hasánál összenőve született, és az orvosok mindössze két-három nap túlélési esélyt adtak nekik. A Connecticut-i lányok azóta köszönik, jól vannak, sőt: éppen autót vezetni tanulnak…

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Pixabay

A mexikói születésű ikerpár hozzászokott, hogy mindent együtt kell csináljanak, és egyáltalán nem bánják, hogy annak idején nem került sor a műtétre. Amikor pedig megjelentek egy tévéműsorban, tömegek kezdtek rajongani értük a pozitív hozzáállásuk miatt. Hiszen nemrég elvégezték az iskoláikat, készülnek az önálló felnőtt életre, és ez azzal is jár, hogy meg kell tanulniuk vezetni.

null

null

A lányok elmondták, hogy kettőjük közül Carmen szeretne inkább jogsit, hogy függetlenek legyenek; Lupita csak az indexkart nyomja meg néha, az utat nem figyeli. Bár nehezebben boldogulnak, mint egy átlagember, azért megoldják a dolgot. Carmen irányítja a jobb lábat, és mivel ő magasabb valamivel, jobban kilát az útra, így ő kezeli mindkét kezével a kormányt.

null

null

A sziámi ikrek mindössze tíz százalékára jellemző, ami a két lányra: hogy külön szívük, gyomruk és tüdejük, és két-két karjuk van. A keringési rendszerük azonban közös. A két lány évekig járt mozgásterápiára, hogy megtanulják összehangoltan használni a lábukat, le tudjanak ülni – nem csoda, hogy az első lépéseiket négy évesen tették meg. Mivel a gerincük alsó része és több létfontosságú szervük is közös, ezért óriási kockázattal járt volna a szétválasztó műtét.

null

null

Egyébként a két lány személyisége teljesen különböző, Carmen imád sminkelni, Lupita nem. Mindketten állatorvosok szeretnének lenni, vagy legalább valamilyen módon állattartással foglalkozni. Amikor megkérdezték őket, felnőtt fejjel elvállalnák-e a szétválasztó műtétet, mindketten nemet mondtak. Nem csupán a kockázat miatt, de azért is, mert több éves rehabilitációra lenne szükségük. És különben is, jól érzik magukat együtt.

Forrás: Daily Mail

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?