INSIDER

Erre vártunk, itt a nagy fordulat a fejüknél összenőtt sziámi ikrek ügyében

Eljött a nagy nap a sikeres előkészítő mûtétek és a hosszú előkészületek után! A Ripost információi szerint napokon belül belekezdenek a szétválasztó mûtétbe a magyar sebészek. A múlt héten összegyûltek és videókonferenciát tartottak a dakkai egyetemen az ikrek szétválasztása ügyében az ottani orvoscsoport tagjai, akik imádkoztak "a keddi mûtét sikeréért".
  • Szerző: Ripost

Mint egy hadititkot, úgy őrzik az információkat a fél éve Magyarországon élő sziámi ikerpár, Rabia és Rukia ügyében. Ez érthető is, hiszen nem akarják megzavarni a család nyugalmát az előkészítő műtétek után, és a nagy, szétválasztó műtétre való felkészülés során.

 

Szigorúan őrzik a lakóhelyüket is

A %% megtudta, hol lakott Budapesten a család – de az ikrek nyugalma érdekében nem tettük közzé. A szigorúan őrzött házba nincs belépés, a kaputelefonokra nincs kiírva semmi, és a biztonságiak mindenkit elzavarnak, aki beszélgetni próbál az ott lakókkal. E

 

Tanácskoztak a nagy műtétről

Hasonlóan titkosak az információk a műtét helyszínéről és időpontjáról is, hogy biztosítsák az előkészületek zavartalanságát. Ám nyílt egy kicsi „rés a pajzson”: egy bangladesi orvos kiposztolta, hogy összegyűltek és videókonferenciát tartottak a nagy műtét ügyében a dhakai egyetemen. A nagy kivetítőn meg is mutatták az ikrek képét. A posztot az a bangladesi professzor tette közzé, aki a 8 fős bangladesi  orvoscsoport vezetője, az első két műtétnek helyet adó dhakai egyetem orvosa, és aki járt is Magyarországon az ikreknél.

 

Szigorúan titkos: levették a posztot…

Rögtön megkerestük, hogy nyilatkozna-e a műtétről. Látta ugyan az üzenetünket, de nem reagált, sőt, egy órán belül eltávolította az eredeti posztját is az ülésről. Valószínűleg elfeledkezett róla, hogy előzetesen nem adnak információt a műtétről… Az egyik professzor kommentjéből az derül ki, hogy a nemzetközi sajtóban „Operation Freedom”-nak nevezett műtétre valószínűleg kedden kerül sor, mert mint írta, „imádkozzunk a keddi művelet sikeréért”. Ám megkeresésünk után ezt a kommentet is levették….

Ha szeretne tudni további részleteket a bangladesi ikrekről, keresse a keddi számát az újságárusoknál!

UPDATE:

Cikkünk hatására közleményt tett közzé a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány, és ebből kiderül: az ikreket Bangladesben műtik meg, és már családjukkal, valamint a magyar orvoscsapattal ki is repültek Bangladesbe! A műtét pontos időpontját nem közölték.

 

 

 

 

 

 

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?