RETRO RÁDIÓ

Ez lett a tavasz új kedvence: mascarponés epertorta

Ez lett a tavasz új kedvence: mascarponés epertorta
Sors Edina
Szerző
Sors Edina
Létrehozva2020. 05. 17. 14:00

Az eperszezon legfinomabb tortáját te sem hagyhatod ki! Ez a recept felülmúlhatatlan!

Epertorta:

Fotó: youtube

Hozzávalók:

  • 4 db tojás
  • 200 g cukor
  • 250 g mascarpone
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 250 g liszt
  • 16 g sütőpor
  • 500 g eper
  • Így készítsd el:

    1. Verd fel a tojásokat egy tálba, és keverd habosra a cukorral együtt. Add hozzá a mascarponét, a reszelt citrom héját és jól forgasd át egy habverővel.

    2. Fokozatosan keverés mellett, adagold hozzá óvatosan a lisztet, majd jöhet bele a sütőpor is.

    Fotó: youtube

    3. Az epret alaposan öblítsd le, pucold meg és vágd apró darabokra a felét majd keverd bele a tésztába.

    4. Öntsd a masszát egy 24 cm-es tortaformába. A maradék epret vágd fel szép vékony szeletekre. helyezd rá körbe a torta tetejére úgy, hogy az eprek teljesen elfedjék a tortát.

    Fotó: youtube

    5. Süsd meg a tortát 180 C fokon 50 perc alatt, légkeveréses sütőben. ( hagyományos sütőben 170 C fokon ). A sütési idő vége felé, a közepébe szúrj egy fogpiszkálót, ellenőrizd, hogy tökéletesen megsült-e a torta.

    Jó étvágyat!

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.