tóth gabi
Az eperszezon legfinomabb tortáját te sem hagyhatod ki! Ez a recept felülmúlhatatlan!
Epertorta:
Hozzávalók:
Így készítsd el:
1. Verd fel a tojásokat egy tálba, és keverd habosra a cukorral együtt. Add hozzá a mascarponét, a reszelt citrom héját és jól forgasd át egy habverővel.
2. Fokozatosan keverés mellett, adagold hozzá óvatosan a lisztet, majd jöhet bele a sütőpor is.
3. Az epret alaposan öblítsd le, pucold meg és vágd apró darabokra a felét majd keverd bele a tésztába.
4. Öntsd a masszát egy 24 cm-es tortaformába. A maradék epret vágd fel szép vékony szeletekre. helyezd rá körbe a torta tetejére úgy, hogy az eprek teljesen elfedjék a tortát.
5. Süsd meg a tortát 180 C fokon 50 perc alatt, légkeveréses sütőben. ( hagyományos sütőben 170 C fokon ). A sütési idő vége felé, a közepébe szúrj egy fogpiszkálót, ellenőrizd, hogy tökéletesen megsült-e a torta.
Jó étvágyat!