RETRO RÁDIÓ

Extra ropogós, pikáns rántott csirke: kevés olajjal, tepsiben készül!

Extra ropogós, pikáns rántott csirke: kevés olajjal, tepsiben készül!
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2016. 12. 10. 12:00

Ez a recept lenyûgözi majd az egész családot. Ilyen finomat még nem ettél!

A klasszikus rántott csirke az egyik legfinomabb fogás, mindenki kedvencei közé tartozik. De van még ennél is jobb: olyan panír, mely extrán ropogós, mégis olaj nélkül készül! Arról már nem is beszélve, milyen különleges, pikáns íze van ezeknek a falatoknak...

Hozzávalók:

  • 8 csirke felső combfilé, bőr nélkül
  • 2 1/2 csésze liszt
  • 4 evőkanál étolaj
  • 1/2 tk. tengeri só
  • 1/2 tk. fekete bors
  • 1/2 tk. vöröshagyma por
  • 1/2 tk. fokhagyma por
  • 1/4 tk. pirospaprika
  • 1/4 tk. oregano
  • 1/4 tk. csilipor
  • Így készítsd el:

    1. Melegítsd elő a sütőt 160 fokra. A húst mosd meg, töröld szárazra.

    2. Keverd össze a fűszereket, majd a keveréket válaszd ketté. Az egyik részt keverd össze az olajjal, a másikat pedig a liszttel. 

    3. A csirkecombokat forgasd meg először az olajos, majd a lisztes keverékben.

    4. A bebundázott húsdarabokat sorakoztasd sütőpapírral bélelt tepsire, majd mehetnek is a sütőbe!  Először 160 fokon 30 percig süsd őket, majd további 15 percig a legmagasabb fokozaton, míg gyönyörű aranybarnára sülnek.

     

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.