ÉLETMÓDI

Durván megalázta a kisgyerekes anyukát a légitársaság

Hatalmas botrány lett abból, hogy a gyógyíthatatlan, de nem fertőző betegséggel küzdő anyukát és kisfiát leszállították a gépről, a nő állapota miatt.

A Dél-Karolinában élő Jordan Flake és kisfia, Jordan a texasi El Pasoból szeretett volna Dallasba utazni az American Airlines nevű légitársaság egyik belföldi járatával, csakhogy meglehetősen bizarr okokra hivatkozva a légiutas-kísérők indulás előtt leszállították mindkettőjüket a repülőgépről - számol be az esetről a Yahoo.

Az édesanya egy ekcémához hasonló tüneteket produkáló ritka bőrbetegségben szenved, ami miatt látványosan száraz és vörös kiütésekkel teli a bőre. A stewardessek indulás előtt arra kérték a nőt, hogy orvosi papírokkal bizonyítsa, hogy betegsége ártalmatlan a utastársakra nézve, azaz nem fertőző. Sajnos a nőnél épp nem volt ezzel kapcsolatban semmilyen dokumentáció, ezért egy rövid szóváltást követően leszállították a repülő fedélzetéről.

Egyedül a vezető légiutas-kísérő ragaszkodott az orvosi papír felmutatásához, a repülő pilótája és az egyik stewardess, aki rákeresett az interneten a betegségére, azon az állásponton volt, hogy az anyukának joga van a járaton tartózkodni. Az első számú légiutas-kísérő viszont hajthatatlan volt, és leszállíttatta a beteg anyát és kisfiát a gépről. Az Jordal Flake és a kis Jordan ezért kénytelenek voltak egy későbbi járattal repülni.

A megalázó történtet a közösségi oldalán osztotta meg az anya. A sztori nagyon gyorsan vírusként kezdett el terjedni a világhálón, és hamar az American Airlines menedzsmentjéhez is eljutott. A légitársaság végül egy nyilvános posztban kért elnézést. Az anyuka azonban így is azt mondta, még soha életében nem alázták még meg ennyire.

És ezeket olvastad már?