ÉLETMÓDI

Durva fotók: így néz ki egy pánikvásárló éléskamrája!

Nyomatékosan fel szeretnénk hívni mindenki figyelmét, hogy semmi szükség pánikszerű nagybevásárlásra. Magyarországon az áruellátás folyamatos és zavartalan. Egyetlen termék esetében sem lehet hiányról beszélni.

Az emberek pánikszerű nagybevásárlásba kezdtek világszerte, mert sokan attól tartanak, hogy az új kínai koronavírus-járvány miatt akár hetekre is otthoni karanténba kerülhetnek. Az érintett országok kormányai és hatóságai nem győzik hangsúlyozni, hogy a pánik és a fejetlenség nem old meg semmit, de ennek ellenére az emberek egy jelentős része megpróbál annyi élelmiszert, valamint tisztálkodó és higiéniás eszközt felhalmozni, amennyit csak az anyagi lehetőségei megengednek.

A pánikvásárlók miatt már több esetben is elképesztő jelenetek alakultak ki a boltokban. Egy Sydney-i szupermarketbe például azért kellett kihívni a rendőrséget, mert három nő összeverekedett az utolsó néhány csomag WC-papír miatt.

Az elmúlt hetekben számtalan kép és videofelvétel került fel a nagy közösségi oldalakra az élelmiszerüzletek és hipermarketek üres polcairól. Arról viszont – egészen mostanáig – nem láthattuk fotókat, hogy a nagybevásárlás eredményeképp, hogyan is néz ki egy pánikvásárló éléskamrája. A Reddit nevű közösségi oldalon viszont a napokban többen is megosztották a világgal, hogy miként készülnek fel arra, ha egyszer tényleg beüt a krach.

Egy ausztrál szakács például előre lefőzött és kiporciózott magának több mint 90 adag ebédet, hogy legyen mit enni, ha otthon kell maradnia a járvány miatt.

(Reddit)

Egy Észak-Olaszországban élő nő arról számolt be, hogy tartós konzervek már szinte egyetlen boltban sem kaphatóak, ezért rengeteg nyers alapanyagot vásárolva, ő maga főzött rengeteg befőttet a családjának.

(Reddit)

(Reddit)

Az amerikai felhasználók pedig többségében olyan képeket osztottak meg a Redditen, melyeken jól látható, hogy a tengeren túl főként konzervekből, WC-papírból és tisztálkodó eszközökből raktáraztak be maguknak a pánikvásárlók.

(Reddit)

(Reddit)

 

És ezeket olvastad már?