DIÉTA

Így kell 40 kilót fogyni irodai munka mellett!

Az ülőmunkában Jessie csak hízott és hízott. Csaknem 100 kiló lett a súlya, és észre sem vette. Egy barátja keményen szembesítette a valósággal. Ekkor döntött úgy, hogy változtat, és milyen jól tette! Csinos nő lett belőle.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Jessie irodában dolgozik és korábban rajongott az olajban sült ételekért. Mivel ülőmunkát végez és mellette egyáltalán nem mozgott, lassan, de biztosan rakódtak rá a kilók. Ráadásul a nap végére mindig annyira fáradt volt, hogy nem volt ereje azzal foglalkozni, hogy egészséges-e ,amit sebtében bekapkod.

Kegyetlen, de hatásos szembesítés

Csendben tudomásul vette, hogy évről évre 3-4 kilóval többet nyom alatta a mérleg, 2012-ben elérte a 97 kilót. Míg alkatának drasztikus változása neki fel sem tűnt, ismerőseinek nagyon is szemet szúrt. Egyik barátja, kihasználva egy közös ebédet, kíméletlenül szemébe mondta a véleményét.

Leginkább az döbbentette meg, hogy Jessie milyen mennyiségű ételt falt fel! Ráadásul a legsilányabb összetételű alapanyagokból! Jessie számára a beszélgetés olyan volt, mint egy kiadós pofon, hatására komolyan elgondolkozott. Elkezdte figyelni, mennyit eszik, attól kezdve kis adagokra törekedett. A szokásos pizzát, hamburgert és sült krumplit egészséges ételekre, főként zöldségekre, baromfira és halra cserélte.

Hihetetlen változás már egy hét alatt!

Már egy hét alatt óriási volt a változás, és ez erőt adott a korábban keserű asszonynak. Még szakszerűbben állt fogyókúrájához és kitűzte a célt: elhatározta, hogy csinos, kívánatos, szexi nő lesz. Mindent ennek a célnak rendelt alá, és mivel a szíve és a lelke is ezt diktálta, immár cseppet sem okozott nehézséget az életmódváltással járó összes nyűg. Nagy segítség volt persze, hogy Jessie rájött: a változtatáshoz nem kell koplalnia, az életébe újonnan beiktatott sport pedig még jól is esett neki. 

Hihetetlenül fölturbózza a fogyást a testmozgás!

Az egyre lelkesebb irodista nő elővette a pincéjében dugdosott elliptikus trénerét, és végre elkezdte használni. Néhány hónap alatt belejött és heti 5 x 30 percet edzett. Ettől még gyorsabb tempóban apadtak róla a kilók. Hamarosan emelte az elliptikus tréneren az edzésidőt, majd elkezdett futni és erősítést is beiktatott a mindennapjaiba.

Egyre jobb lett! Hihetetlen kitartásával és akaratával egy év alatt 40 kilótól sikerült megszabadulnia.

Nemcsak könnyebb lett, de egészségében, vérképében is jelentős pozitív változásokat ért el. Sokkal vidámabb és optimistább lett. Mindene a mozgás, ami mindennap energiával tölti fel. Kinyílt az emberek felé, igazi társasági figura lett. Példáját látva sokan fordulnak hozzá tanácsért, Jessie pedig szívesen segít sorstársainak.

Jessie tanácsai fogyókúrázóknak:

Mérlegelés

Fogyókúra alatt heti egyszer mindenképp mérlegelj. Ha nincs kontroll, elengedheted magad, felszaladhat egy-két kiló. A súlyingadozás elveheti a kedvet a folytatástól!

Tervezz előre, főzz előre!

Hétvégén megfőzheted, de legalábbis előkészítheted  az egész heti menüt. Így gyakorlatilag kiiktatod a bűnbeesés lehetőségét!

Mozogj minél többet!

Ha csak lehet, a szabadban sportolj. Biciklizz vagy fuss, így mozgás közben élvezheted a természetet, a tájat, a madarakat, a színeket, kevésbé gondolsz arra, mennyire szenvedsz az erőfeszítéstől.

Ripost előfizetés banner

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?