ÉLETMÓDI

68 év házasság után egy nap különbséggel hunyt el a házaspár

Élete utolsó napjaiban többször is mondta az idős férj, hogy képtelen a felesége nélkül élni.
címkék:

November 24-én, egy minnesotai kórházban 33 órával azután hunyt el Robert „Bob” Johnson, hogy felesége, Corinne örök álomra hajtotta a fejét. Az idős férfi élete utolsó napjaiban többször is azt mondta, elképzelhetetlennek tartja, hogy 68 év boldog házasság után szerelme nélkül éljen.

(Robert és Corinne Johnson, Yotube)

A házasok szerelmi története egészen fiatalkorukban kezdődött, Robert, későbbi felesége testvérének, Haroldnak volt a barátja. A két fiatal lényegében egymás mellett nőtt fel, és az idővel egymásba szerettek. Robert 21, Corinne pedig mindösszesen 20 éves volt, amikor 1951-ben összeházasodtak. Mivel mindketten farmer családban nőttek föl, ők is földművelésből éltek. A nulláról kezdték, ám idővel saját birtokuk lett, ahol főleg kukoricát és más haszonnövényeket termesztettek. A házasságukból 7 gyermekük, 14 unokájuk és 15 dédunokájuk született – írja a People magazin internetes kiadása.

A felhőtlen vidéki élet azonban hat hónappal ezelőtt véget ért, ugyanis Robertnél rákot diagnosztizáltak és a kezelések miatt kórházba került. Corinne pedig követte a férfit, ő szívproblémák miatt szorult tartós orvosi ellátásra. Hosszan tartó betegeskedés után, november 23-án Corinne távozott először, de élete utolsó órájában még egyszer megcsókolta férjét és elmondta neki, hogy mennyire szereti. Robert 33 órával később, másnap követte.

„Mikor elhúzták a függönyt anya holtteste előtt, apa üveges tekintettel bámult maga elé, és nem jutott szóhoz. Mindannyian tudtuk, hogy innen számára már nincs visszaút” – nyilatkozta a helyi sajtónak Robert és Corinne egyik fia, aki azt is elmondta: örül, hogy édesapja nem maradt egyedül itt a földön, és a felhők felett újra együtt lehet a feleségével.

címkék:
És ezeket olvastad már?