
Így lesz tökéletes a csemegeuborka télire, isteni ez a recept
Az uborkát rengetegféleképpen el lehet tenni télire, de a legnépszerűbb mind közül a roppanós csemegeuborka. Mutatjuk a legtutibb receptet!
Savanyúság nélkül nincs sült hús, pörkölt; és ami szinte mindenhez illik, az a csemegeuborka. Ez a savanyúság egyszerre édes és savanyú, az uborka roppanós, és szelíd ízével nem nyomja el a főétel ízét – nem csoda, hogy sokan szeretik. Aki nem szeretne a boltban vásárolni, annak most kell elkészítenie, hiszen most lehet olcsó uborkát venni. Sokan mégse mernek belefogni, mert attól tartanak, hogy nem lesz az igazi. Pedig az elkészítése egyszerű, csak néhány szabályt kell betartani. Mutatjuk, hogyan készíthetsz finom csemegeuborkát télire.

Hozzávalók (18 db 720 ml-es üveghez)
- 6 kg uborka
- 3,5 liter víz
- 1 liter 10%-os ecet
- üvegenként 1 tk só
- 2 ek cukor
- 1 szál kapor
- 1 babérlevél
- 0,5 mk egész bors
- 05 mk egész kömény
- 0,5 mk mustármag
- 0,5 mk koriander
Elkészítés:
- Forrald fel a vizet, majd hagy kihűlni. Tedd bele a sót (üvegenként 1 teáskanál), a cukrot, a kaprot, a babérlevelet és a fűszereket, majd alaposan keverd el benne.
- Alaposan tisztítsd meg az uborkákat, majd pakold őket az üvegekbe. Ezután öntsd rájuk a felöntőlevet.
- Állítsd az üvegeket egy nagyobb lábasba, és öntsd fel őket annyi vízzel, hogy háromnegyedig ellepje. Lassú tűzön melegítsd addig, míg az üvegekben gyöngyözve főni kezd a lé, és harminc percig dunsztold őket. Ezután hagyd a lábasban kihűlni őket, és már mehetnek is a kamrába.




