Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK
Létrehozva: 2022.04.27.

Gyógynövények a tavaszi fáradtság ellen

A tavasz érkeztével új életre kel a természet, érdemes ezt az időszakot saját testi és lelki egészségünk megújítására is felhasználni. Ebben az időszakban a gyógynövények hatékonyságát fokozhatjuk azáltal, hogy a csillagjegyünkhöz párosított fajtákból fogyasztunk.

Kos – Orbáncfű:


Az alapjáraton is nyugtalan Kos szülöttét a tavaszi, változékony időjárás még ingerlékenyebbé teszi. Számára a stresszkezelés elsődleges fontosságú, ezért olyan gyógynövényre van szüksége, amely oldja a stresszt, nyugtatja a lelkét és javítja a hangulatát. Az orbáncfű tökéletesen megfelel ezeknek az elvárásoknak, ráadásul növeli az éberséget, napi aktivitást, este teaként fogyasztva pedig segít az ellazulásban.


Bika – Hárs: 

A Bika türelmes, kitartó és hajlamos a borúlátásra. Így gyülemlik fel az idők folyamán sok mérgező anyag a testében, és sajnos, ott is maradnak. Emiatt és pesszimista hozzáállása miatt olyan gyógynövényre van szüksége, mely első körben méregteleníti a szervezetét, majd serkentik az immunrendszer védekezési mechanizmusát. A hárs kitűnően megfelel ezen elvárásoknak, emellett támogatja a szívműködést és a pihentető alvást, amely talán a legfontosabb mindannyiunk életében.

Ikrek – Gyömbér: 

Az Ikrek szülött teljesen bezsong a tavasz érkezésétől, ilyenkor hajlamos úgy viselkedni, öltözködni, mintha már nyár lenne, ezért gyakran megfázik, felfázik. A gyömbér fogyasztása kifejezetten jótékony hatással van erre a jegyre, mert erősíti az immunrendszerét és komplex vitaminforrás is, amire szüksége is van az Ikreknek az állandó pörgésben. A gyömbér gyógyító hatásai a friss, szárított, őrölt gyömbérben is megmutatkozik, de fogyasztani lehet ivólé vagy olaj formájában is.

Rák – Ánizs: 

A Rák szülött hangulatingadozásaira, depresszióra való hajlamára a tavasz érkezte kifejezetten jó hatással lehet, de szervezetét érdemes gyógynövény fogyasztásával is megtámogatni. Az ánizsból készült gyógytea nagyszerűen nyugtatja az idegeket, ellazítja az izmokat, így segíti az elalvást, és hozzájárul a jobb éjszakai pihenéshez. Arról nem is beszélve, hogy az emésztésre is jótékony hatást gyakorol, márpedig a Rák hajlamos néha a „jutalomevésre”.

Oroszlán – Csalán: 

Az Oroszlán sosem ér rá pihenni, mindig tele van tervekkel, ötletekkel, a tavasz közeledte rendkívül inspirálóan hat rá. Azonban vigyáznia kell arra, hogy ne eméssze fel teljesen önmagát és foglalkozzon testének egészségével. A csalán érdemtelenül mellőzött gyógynövény napjainkban, pedig, remek immunerősítő és az egyik legjobb vértisztító növény, feloldja az anyagcseréből származó salakanyagokat, eltávolítja a szervezetből a mérgeket. A tavaszt egy 6 hetes vértisztító csalántea kúrával érdemes indítaniuk a jegy szülötteinek.

Szűz – Ginzeng: 

A Szűz csillagjegyen kifejezetten úrrá lehet a tavaszi fáradtság, hiszen maximalizmusa teljesen kimerítette a téli ünnepi hónapokban. Nagy szüksége van a testi, lelki és szellem felfrissülésre, és mivel egészségtudatosan él, az ősi gyógymódok közel állnak hozzá. Pontosan ezért a ginzeng tökéletes választás, jótékony hatásait évszázadok óta ismerik. Alkalmazható a munkateljesítmény fokozására, a koncentráló képesség növelésére, fáradtság, kimerültség esetén, nem mellesleg afrodiziákumként is ismert.

Mérleg – Bazsalikom: 

A Mérleg szinte megkönnyebbül a tavasz közeledtével, a természettel együtt ő is szép lassan éledezik a téli álomból. Ahhoz, hogy új erőre kapjon, a bazsalikom aromás, gyulladáscsökkentő hatóanyagait érdemes segítségül hívnia. Az ajurvédikus gyógyászatban az egyik legfontosabb gyógynövényként tartják számon, mert tisztítja a lelket, harmonizálja a testet. Ez pedig kifejezetten fontos lehet a kiegyensúlyozottságra vágyó Mérleg jegy szülötteinek.

Skorpió – Citromfű: 


A Skorpió hajlamos egész évben hajtani, cseppet sem törődve egészségével vagy nem megfelelő közérzetével. Így viszont előbb-utóbb összeomlik a rendszer, ezért muszáj foglalkoznia testének jelzéseivel. A citromfű ideális választás számára, mert nappal fogyasztva energetizál, szinte frissítőként hat rá a nagy rohanásban, esténként viszont segít ellazulni, oldja a napközben felgyülemlett feszültséget és nyugodt, pihentető alvást biztosít a Skorpió szülött számára.

Nyilas – Levendula: 

A folyton lendületben lévő Nyilas mindig csak előre tekint. Nem foglalkozik a fáradtsággal vagy a gondokkal, amíg minden tervét, bakancslistás álmát meg nem valósította. Ehhez viszont saját magával is törődnie kellene, ebben segít a levendula jótékony hatása. Teaként fogyasztva, vagy az illóolajat használva is jól megnyugtatja felpörgetett idegrendszerét és mélyebb alvást biztosít. Így testben és lélekben megerősödve tudja magát lendületbe hozni tavasszal a Nyilas csillagjegy alatt született ember.

Bak – Menta: 

A Bak csillagjegy szülötte szinte mindig nyugtalan, egyszerűen képtelen arra, hogy lazítson, még a tavaszi hónapok sem hatják meg különösebben, hiszen a munka nem vár. Ez a stresszes életvitel gyomorpanaszokat, álmatlan éjszakákat és kínzó letargiát okozhat. A menta tökéletes választás ebben az esetben, hiszen teaként fogyasztva tisztít, segít az emésztési panaszokon és nyugtat. Illóolajként használva ráadásul akár még a migrénes fejfájáson is enyhíthet.
 

Vízöntő – Csipkebogyó:
 

Az állandóan gondolkodó, agyaló Vízöntő számára a tavasz új reményt, új benyomásokat hoz, ám ennek is megvan a hátránya. A kikapcsolódás hiánya és az álmatlan éjszakák fásulttá, enerválttá teszik a jegy szülöttét. A csipkebogyó fogyasztása tavasszal felpezsdíti és energiával tölti fel a Vízöntőt, emellett tisztítja szervezetét és erősíti az immunrendszerét, ami ebben a változékony, megfázásos időszakban nagyon jó szolgálatot tesz neki.

 

Halak – Gyermekláncfű:

 A Halak szülött érzékenysége a változékony tavaszi időjárás miatt eléggé felfokozódik. Hogy csillapítsa levertségét és jobb kedvvel induljon a napja, fogyasszon gyermekláncfű teát. Talán meglepő lehet, de a pitypang remek gyógynövény, melyet már évszázadok óta használnak a gyógyításban. Tele van antioxidánsokkal, védi az immunrendszert. Igazi frissítőként, tisztítóként hat a szervezetre sok szempontból, de ami a legjobb, hogy a fogyókúrát is előnyösen segíti.



 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Rengetegen hallgatták Orbánt Viktort - fotók

origo.hu

Migránsok okozták a balesetet a Liszt Ferenc-repülőtér közelében, amelyben két ember meghalt

borsonline.hu

Visszatért a színpadra a Nemzeti Színház lebénult művésze

hirtv.hu

"Üljön be a szerkesztőségbe lapot készíteni!" – vágta oda Hont András Magyar Péternek

ripost.hu

50 hullócsillag ragyog az égen - erre a három csillagjegyre köszönt rá a szerelem

magyarnemzet.hu

Klopp egy játékost emleget, ő lehetett volna a siker kulcsa?

origo.hu

Brutális bírságot kapott az RTL Klub

mindmegette.hu

Mit főzzek hétvégén? 13 tepsis recepttel segítjük az ötletelést szombat-vasárnapra

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Megkezdődött Tordy Géza temetése: itt lesz a színművész örök nyughelye

ripost.hu

Visszatérnek a mínuszok, de ez még nem minden: mutatjuk, milyen időre készülj hétvégén

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

ÉLETMÓDI

Locsolkodás szárazon: az alkoholallergia jelei

ÉLETMÓDI

Megöntözlek rózsavízzel, hogy ne hervadozzál!- Hollywoodi sztárok saját kölnivel

ÉLETMÓDI

Csak a legokosabbak tudják 32 másodperc alatt megoldani a húsvéti képrejtvényt

ÉLETMÓDI

360 millióért duplex lakása is lehet, és 135 négyzetméteres terasza a belvárosban!

ÉLETMÓDI

Megszállottan szerelmes vagy a párodba? Lehet, Bovaryné-szindrómád van

ÉLETMÓDI

Így erősítsd meg otthon a gátizmaidat! Nem csak nőknek!

ÉLETMÓDI

Nem tudsz dönteni az indukciós és a kerámia főzőlap között? Segítünk, melyiket válaszd!

ÉLETMÓDI

A kínai horoszkóp felfedi: ezekre a jegyekre szenvedés vár márciusban