kulcsár edina
Mesés ötleteket mutatunk.
Már szinte minden családban javában kezdődik a napokban a karácsonyi sütés és főzés. Bizonyára nálatok is így van, és akár a hétvégén, akár közvetlenül szenteste látsz neki a sütemény elkészítésének, mindenképpen jól fog jönni néhány igazán érdekes tipp. A bejgli és az aprósütemények mellett sok-sok otthonban ilyenkor torta is kerül az asztalra. És persze jó volna, ha karácsonyi csomagolásba bújhatna ez a finomság is, nem csupán az ajándékok a fa alatt. Ezek a tippek biztosan jó alapot fognak neked adni arra, hogy akár egy az egyben, akár ihletet merítve megvalósítsd a varázslatot.
Elég már szinte az is a csodás látványhoz, ha a porcukrot úgy szitálod a süteményre, mintha gyönyörű, havas tájat szeretnél megjeleníteni vele.
A gyerekek nagy kedvence lesz a rénszarvast imitáló sütemény, melynek szarvához legjobb, ha festett mézeskalácsot, esetleg tömörebbre gyúrt piskótát használsz, de az sem tragédia, ha egyszerűen egy kartonpapírt vetsz be erre a célra.
Ha nincs időd, energiád vagy kézügyességed túl sokat vacakolni a díszítéssel, akkor használj hozzá csokoládéforgácsot, és néhány karácsonyi mintájú nyalókát.
Zöld ételszínezővel és kevés cukordísszel bámulatos kis karácsonyfákat fújhatsz habból a torta tetejére. Ennél könnyebb díszítés szinte nincs is.
Varázslatos hangulatot áraszt, ha egyszerűen az elkészült mézeskalácsokból készítesz éket a tortádnak. Házikót is gyártottál belőlük? Helyezd a torta tetejére, és ez lesz az asztal ékessége.
Semmiképpen ne ess zavarba, ha valamelyik nem sikerül a fentiekből. És akkor sem, ha nem marad már időd rá. Az üzletekben könnyen beszerezhető, ehető tortagyöngyök vagy cukordíszek hatalmas segítséget nyújtanak majd. Hintsd meg vele a sütemény, és gyönyörű lesz az eredmény. Nézd csak: