ÉLETMÓDI

Brutális, mire képes a szódabikarbóna otthon: mutatjuk a titkot!

Elképesztőek ezek a trükkök.

Hogy a szódabikarbóna mennyire nagyszerű segítség a takarításban és a háztartási teendők során, azt már te is jól tudod. De mindig tartogat új meglepetéseket, és szinte végeláthatatlan, mihez használhatod.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A legjobbak közül válogattunk most neked, hogy minden kéznél legyen, ha szükséged lesz rá a karácsonyi takarításhoz.

Fotó: Pixabay

Szemetes

Fertőtlenít és szagtalanít is ez a filléres holmi. Ha a szemetes zsák aljába szórsz egy evőkanállal belőle, akkor elveszi a konyhában könnyen eluralkodó kellemetlen szagokat, ráadásul magába szívja a nedvesség egy részét is.

Mosogatószivacs

Szinte teljesen újjá varázsolja a baktériumoktól hemzsegő, használt mosogatószivacsot, ha szódabikarbónás vízbe áztatod azt, és pár percre a mikróba rakod a legmagasabb fokozatra.

Fotó: Pixabay

Besárgult ruhák

A dezodorokból besárgult hónaljú fehér, vagy világos színű blúzok és pólók új életre kelnek, ha mosás előtt bedörzsölöd az elszíneződött felületet szódabikarbónával. Nincs többé kellemetlen látvány, ha nyújtózkodni támad kedved a szép felsődben.

Ágy

A párnák, a paplanok és főleg a matrac nehezen tisztítható terület, pedig az ember leginkább talán az ágyában szeretné igazán tiszta közegben érezni magát. De ha szódabikarbónát szórsz ezekre, bedörzsölöd az anyagukba a port, majd 1 órányi hatóidő után porszívóval mész végig a felületükön, akkor igazán nyugodtan hajthatod álomra a fejed.

Ételhordók

Nagyon praktikusak és könnyen kezelhetők a műanyag ételtartó dobozok. Otthon is jól jönnek a háztartásban, de arra is kiválóak, hogy ebben vigyél ebédet a munkahelyedre. Csakhogy könnyen elszíneződnek, sőt be is büdösödnek. Ha azonban szódabikarbónás vízben áztatod őket, majd csak ezt követően mosogatod el mindet, akkor vége a macerának.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?