ÉLETMÓDI

Nők rémálma: a felfázás… Így kerüld el végleg!

Kevés nő akad, aki nem esett még át ezen a kellemetlen betegségen.

Először csak annyit érzünk, hogy gyakrabban kell kimenni a mosdóba. Ezután már feltűnő, hogy szinte folyamatosan odajárunk, mégis alig történik a helyiségben valami eredmény. Érkeznek az eleinte kellemetlen, majd egyre súlyosabb tünetek: égő és csípő érzés, fájdalom, hidegrázás, súlyosabb esetben vércseppek megjelenése és láz. De mit tehetünk ellene, és hogyan védekezhetünk hatékonyan?

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Jó tudni, hogy a felfázás a köznyelvi megnevezésétől eltérően nem hideg szék, vagy kilógó derék eredménye, hanem valójában egy fertőzés. Nagyon is könnyű összeszedni, méghozzá azért, mert a női test felépítése tökéletesen alkalmas arra, hogy megtelepedjenek a nemkívánatos baktériumok az érzékeny területeken. Rengeteg nő a partnerével való együttlétet követően éli át a megbetegedést, és jó, ha tudod, hogy ez nem hűtlenséget, megcsalást jelent. Nagy valószínűséggel arról van ilyen esetben szó, hogy a nemi szervben teljesen normálisan fellelhető baktériumok egy része az intenzív együttlét során a húgycső nyílásához kerül, ott pedig nemkívánatosnak bizonyul.

Sajnos bombabiztos módszer nem létezik sem az elkerülésére, sem pedig végleges száműzésére, de jól bevált módszerek rengeteget segíthetnek!

Tőzegáfonya

Megelőzésként rendszeresen, napi kisebb adagokban – kialakulóban lévő felfázásnál nagy mennyiségben fogyassz tőzegáfonyát. Kapható aszalt verzió, gyümölcslé és tea is belőle. Lényeg, hogy valódi gyümölcsöt tartalmazzon.

Rengeteg folyadék

Igen, tudjuk, hogy ilyenkor a legkellemetlenebb érzés, ha mosdóba kell menni. Viszont akkor tud a leggyorsabban és leghatékonyabban kiürülni a testedből a fertőzés, ha alaposan átmosod belül, tehát sok, nagyon sok folyadékot igyál!

Kamillatea

Sokan esküsznek rá, mégis azt javasoljuk, hogy kerüld el az ülőfürdőt, az csak táptalaja újabb baktériumoknak. A kamillát inkább a szádon keresztül fogyaszd. Gyulladáscsökkentő hatása segíteni fog.

instagram

Zuhany és mosdó

Még ha nem is a legromantikusabb eljárás, mégis rendkívül hatékony: együttléteket követően menj el mosdóba, még akkor is, ha úgy érzed, hogy nincs rá ingered. Így húgycsöved még időben eltávolítja önmagából az esetleges baktériumokat. Ezután pedig tiszta, langyos és bő vízzel mosakodj meg alaposan.

Széles bugyi

A tanga egyenesen kikövezett út a fertőzések számára. Úgy képzeld el vékony pántját a lábad közt, mint egy hidat, melyen különböző nyílásaid között remekül tudnak közlekedni a baktériumok. Válts inkább szélesebb bugyira. Bőven kapható már ezekből is igényes és szexi darab.

Gyulladáscsökkentő

Legjobb, ha elkerülöd a gyógyszereket és nem kapkodod őket úgy, mint egy cukorkát. De sajnos egy felfázás akár órák alatt képes ledönteni a szervezetet a lábáról. Ha még idejében sikerül elkapnod, akkor könnyen lehet, hogy a gyulladást el tudod mulasztani egy szem gyógyszerrel is, a sok folyadékkal pedig átmosod magad annyira közben, hogy nem szükséges orvoshoz fordulnod. Ha azonban stagnál, netán súlyosbodik a helyzet, ne halogasd a dolgot, minél gyorsabban keress fel egy urológust, aki a megfelelő antibiotikummal villámgyorsan meg tud gyógyítani majd.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?