RETRO RÁDIÓ

Így véd a rák ellen, együnk több tökmagot!

Így véd a rák ellen, együnk több tökmagot!
Sors Edina
Szerző
Sors Edina
Létrehozva2019. 10. 04. 19:50

A tökmag az egyik legegészségesebb őszi rágcsálnivaló. Kis mennyiségben is jelentős forrása az egészséges zsíroknak, magnéziumnak, és cinknek. Olyan összetevőket tartalmaz, amelyek segítenek megakadályozni a rákos sejtek terjedését.

1. Fontos tápanyagforrás

Rostok, fehérje, zsírt és K-vitamin is található benne. Rendkívül magas az antioxidáns és telítetlen zsírsav tartalma is.


Fotó: 123 RF

2. Csökkenti a rákos megbetegedések kockázatát

Gyomor,- emlő-, tüdő-, prosztata- és vastagbélrák megbetegedések kockázatának csökkentésére is képes ez az apró mag. A belőle sajtolt olaj rendkívül fontos gyógyszer, a prosztatarák gyógyítására is használják.

3. Erősíti a szívet

Antioxidáns, magnézium, cink és zsírsavtartalmának köszönhetően, megőrzi a szív egészségét.

4. Csökkenti a vércukorszintet

A sütőtök, a tökmag, a tökmagolaj és a sütőtöklé is csökkenti a vércukorszintet. Ezt főleg magas magnéziumtartalmának köszönheti ez a zöldség.

5. Rostokban gazdag

A sütőtök magjai nagyszerű rost forrást jelentenek. Ez elősegítheti a jó emésztést, és csökkenti a szívbetegségek valamint a 2. típusú cukorbetegség és elhízás kockázatát

6. Segít a jó alvásban

Ha gondunk van az alvással, érdemes néhány tökmagot alvás előtt elfogyasztani. Természetes forrása a triptofán nevű aminosavaknak, amely segíti a pihenést. Magnézium tartalma sem elhanyagolható az alvás szempontjából.

 

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.