tóth gabi
Zseniális ez a praktika! Ráadásul teljesen természetes megoldásról van szó, melynek egyszerűsége előtt még a legszuperebb háziasszonyok is fejet hajtottak.
A fantasztikus ötlet a háziasszonyokat tömörítő Facebook csoportban (Vali hagyományos konyhája és kertje) bukkant fel – Horváth Anikó nevű felhasználó tette közzé, mégpedig hitelesítő fotókkal együtt.
„Itt van a megoldás, hogyan lehet egy bolti fehér csirkéből szép aranysárga húslevest varázsolni. Előtte.... és utána . Még annyit: ha valaki azt írja, nem a kinézet a fontos, hanem az íze, igaza van. De sokkal gusztább szép sárgán!„
Így néz ki a leves, amikor a bolti csirke fazékba kerül:
És így néz ki azután, hogy Anikó bevetette a trükköt:
A háziasszony az egyszerű titkot is elárulta:
”Reszeljünk le egy sárgarépát fokhagyma reszelőn, ezt egy kis zsiradékon futtassuk meg, amíg gyönyörű sárga nem lesz a színe a zsiradéknak. Utána fel kell önteni egy kis levessel, majd ezt a lét szűrőn keresztül öntsük a fazék leveshez. Az eljárás kicsi színt még a húsnak is ad.„
Köszönjük az ötletet!