DIÉTA

Útifűmaghéjból készül a legújabb diétás szuperkenyér

Itt a legszuperebb kenyérrecept, ami nemcsak egészséges, de hozzásegít a fogyókúrád hatékonyságához is. Elronthatatlan! Feltétlenül próbáld ki!

Ha eddig csak álmodoztál egy finom kenyérről, de a diétád nem engedte ezt meg, akkor jó hírünk van! Soha többet nem kell lemondanod az igazi házikenyér ízéről, ha kipróbálod ezt a receptet. A benne lévő alapanyagok miatt nemcsak bármelyik diétában fogyaszthatod, hanem  hozzásegít a fogyáshoz is.

Útifűmaghéjas házikenyér

Hozzávalók:

  • 30 dkg mandulaliszt
  • 10 dkg lenmagliszt - vagy lenmag
  • 10 dkg útifűmaghéj
  • 1,5 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál só
  • 4 tojásfehérje
  • 1/2 dl ecet (10 %-os)
  • 4 dl víz

Elkészítés:

1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra és olajozz ki egy kb. 20x10 cm-es kenyérformát. Tegyél fel vizet a forralóba és ha nincs lenmagliszted, készítsd el sima lenmagból egy kávédaráló segítségével.

2. Egy nagy tálban keverd össze a száraz hozzávalókat, a liszteket, az útifűmaghéjat, a sót és a sütőport.

3. Egy másik tálban keverd össze a 4 tojásfehérjét az ecettel és add a száraz keverékhez. Gyors mozdulatokkal keverd össze, majd add hozzá a 4 dl meleg vizet és újra dolgozd össze.

4. Kézzel formázz a masszából kenyérformát és tedd a beolajozott sütőformába.

5. Az előmelegített sütőben süsd 80-90 percig, tűpróba után ha kell, még süsd 10-15 percig alacsonyabb hőmérsékleten.

5. Hagyd hűlni 5 percig az edényben, majd abból kivéve 5-5 percig hűtsd minden oldalát. Csak teljesen kihűlt állapotban kezdd el szeletelni.