DIÉTA

Így szabadulj meg 6 kilótól, anélkül, hogy diétáznál!

Ha korog a hasad edzés közben, az nem jó jel. Akár azt is jelentheti, hogy a zsírégetés ellen dolgozol. Vagyis semmire nem mész azzal, ha gyötör az éhség.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Egy kutatás során 10 normál súlyú, hobbisportoló huszonéves nőt vizsgáltak: egyik csoportjuk magas, 45 százalékos fehérjetartalmú ételt kapott a gyaloglás vagy a futógépes edzés előtt, a másik csoport alacsony, 15 százalékos fehérjetartalmú finomságot evett, a harmadik csoport pedig semmit. Azok, akik magas fehérjetartalmú ételt ettek, több zsírt és energiát égettek az edzés során egy perc alatt, mint azok, akik semmit sem kaptak. Az alacsony fehérjetartalmú ételt evők és a koplalók között nem volt különbség. A zsírégetés ráadásul a fehérjét fogyasztók csoportjában a következő 24 órára is felgyorsult.

Mit jelent mindez? A fehérje teljesen egyértelműen segít a zsírégetésben, ez pedig akár 6 kiló pluszban leadott súlyt is jelenthet egy év alatt. Bár korábban úgy gondolták, hogy az edzés előtti koplalás segít a fogyásban, az új kutatások azt bizonyítják, hogy ez izomvesztéshez vezethet. Ha pedig kevesebb az izomszövet a testedben, ugyan csökken a súlyod, ám az anyagcseréd, és ily módon a további fogyásod lelassul.

Vagyis edzés előtt érdemes valamilyen fehérjében gazdag ételt, esetleg fehérjeturmixot fogyasztanod. Kiváló fehérjeforrás például a tojásfehérje, a mogyoróvaj vagy a görög joghurt. 45 százalék fehérjetartalmú reggeli lehet például az egy egész tojásból és két tojásfehérjéből készült rántotta egy szelet teljes kiőrlésű vajas pirítóssal, és egy pohár frissen facsart narancslével.

címkék:
És ezeket olvastad már?