Fanatikus Ukrajna-párti merénylő akarta megölni Donald Trumpot

KÜLFÖLD
Létrehozva: 2024.09.08.

„Szégyelltem magam a testem miatt" – sokkoló fotósorozat miatt fogyott 20 kilót a kétgyermekes édesanya

Keresztes-Sztupa Mercédesz hat éve, két kisgyerek mellett kezdett életmódváltásba. Azóta született még két babája, a várandósságok idején természetesen felborult a súlya, de addigra annyira erősek voltak benne az új étkezési szokások alapjai, hogy sokkal könnyebben le tudta adni a pluszkilókat…

Rengeteg nőben merülnek fel kínzó gondolatok, akár a túlsúly okozta kisebbségi érzés következtében is. Például: „nem vagyok jó anya”, „nem vagyok jó feleség”, „nem vagyok elég jó”. Mercédesz is átesett ezen, hiszen gyermekei érkezése után teljesen megváltozott a külseje, ami az egész család életére hatással volt. Történetéről a Fanny magazin számolt be.

Elzárkózott a férjétől

Mercédesz gyermekkorától kezdve nagyobbnak érezte magát kortársainál, holott a valóságban csak annyi történt, hogy más volt a növekedési üteme, mint a többieknek. 

Keresztes-Sztupa Mercédesz, fogyás, Fanny magazin
Mercédesz húsz kilótól szabadult meg Fotó: Fanny magazin

"A magasabbak közé tartoztam, hamarabb kerekedtem" – árulja el. "Az első gyermekem születése után úgymond „megasszonyosodtam”, néhány pluszkilóval ugyan, de még elvoltam a bőrömben. Elhanyagoltam magam, ami sajnos fokozódott a második gyermekem születése után. Ekkor vesztettem el igazán a kontrollt magam felett, így egyre csak gyűltek a kilók. Beszűkült az életvitelem, nem volt rendszer az étkezésemben, nem mozogtam szinte semmit. A túlsúly miatt tele voltam gátlásokkal, szégyelltem magam a testem miatt. Eltávolodtam a barátoktól, ha nem volt muszáj, nem mentem sehova. A gyerekekkel sem szerettem eljárni játszóterezni, programozni, mert attól féltem, hogy a kinézetem miatt a többi szülő mit gondol majd rólam. Úgy éreztem, hogy rossz anya vagyok. 

A férjemmel való kapcsolatom szintén megváltozott, a szégyenérzetem miatt elzárkóztam tőle. Azt gondoltam, sokkal jobbat érdemel nálam, nem vagyok elég jó neki.

„Egy fotósorozat miatt jött a fordulópont”

A pluszsúlyok pluszterhelést is jelentettek számára, állandó deréktáji fájdalommal küzdött. Egyre nehezebben bírta elvégezni a hétköznapi teendőket is.

"A sok stressz, a mozgásszegény életmód rontott az állapotomon" – vallja be. 

"Az életem minden területére kihatott ez az állapot. 

Többször kellet ügyeletre menni, mert alig bírtam megmozdulni. Kétségbeestem, és változtatni szerettem volna.

 A gyors fogyást ígérő szuper diéták nagyon kecsegtetőek voltak számomra, de az eredmény szinte az összesnél az lett, hogy bár az elején fogytam, kis idő múlva vissza is híztam a leadott kilókat, sőt, még többet is annál. A fordulópont egy fotósorozat volt. Egy cimboránk születésnapi buliján vettünk részt, és a barátnőm készített néhány fotót rólam és a családomról. Nagyon megviselt, amit láttam. Akkor döntöttem el, hogy most már komolyan tennem kell valamit. Nem sokkal később egy csoda folytán belebotlottam Balázs hirdetésébe, amellyel a Kontroll Diétát népszerűsítette. 2018 februárjában kerestem őt fel, és márciusban fogtunk bele a közös munkába."

„A túlsúly vezetett el az önismeretig”

Az elején a legnagyobb nehézséget a tervezés, és a rendszeresség jelentette az étkezés és a sport tekintetében is Mercédesz számára.

"Már az első heti mérlegelésnél láttam a változást, ami igazán motiváló volt" – meséli. 

"Kisebb célokat tűztünk ki, amiket rendszerint sikerült teljesíteni. Egyre jobban éreztem magam a bőrömben, egyre kevesebb volt a fizikai fájdalmam. Több volt a minőségi idő is, amit a családommal tudtam tölteni. Ezek motiváltak végig, és a gondolat, hogyha folytatom, ennél csak jobb lehet! Hat év elteltével már őszintén kimondhatom, hogy túlestem egy életmódváltáson, ami az egész családomat érinti. Nem főzök külön, hisz amit én sem ennék meg, azt nem adom a családomnak sem. 

Hálás vagyok, amiért a túlsúly okozta elakadás rávezetett az önismeret útjára. Azóta rájöttem, hogy jóban kell lennem magammal, az önszeretet a kulcs minden további szeretetteljes kapcsolatomhoz.

 Felismertem, hogy a családom számára én mint Anya jelentem a bástyát, és az, hogy a férjem végigkísért a hullámvölgyeken, az csak azt jelentheti, hogy nagyon szeret engem…"

„Voltak kilengéseim”

Mercédesz egyik fő szabálya, hogy 80%-ban egészséges az étel is ital fogyasztása, 20%-ban pedig becsúszhat egy kis édesség, vagy akár alkohol.

"Igyekszek egészséges fogásokat készíteni, de továbbra sem vetjük meg a magyaros ételeket sem. Egy jó pörkölttel nincsen semmi gond, a lényeg az elkészítés technikájában, az alapanyagokban, illetve a megfelelő köretek kiválasztásában rejlik. Sok gyümölcsöt és zöldséget fogyasztunk, aminek egy részét igyekszünk a saját konyhakertünkben megtermelni, lehetőleg vegyszermentesen, kisebb-nagyobb sikerekkel. A konyhában ezért tavasztól őszig az idényzöldségeké a főszerep, télen inkább savanyúságokat fogyasztunk. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ebben a hat évben több kilengés is volt, ez idő alatt született még két gyermekem. A várandósságok során a hízást nem tudtam elkerülni, viszont az életmódváltás alapjai beépültek, ennek köszönhetően a véreredményeim sokkal jobbak voltak, mint az első két várandóságom során. Már voltam annyira tudatos, hogy a kezembe tudtam venni az irányítást, képes voltam visszatérni a kialakított életvitelemhez."

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek