
Isteni finom teába, reggelihez, diétás sütikbe, turmixba is teheted, segít a zsírégetésben. Mi lehet ez a csodafûszer? Kitaláltad már?
A fahéjfa (Cinnamomum verum) kérgéből készült fűszer. Már az ókorban is gyakran használták az ételek ízesítésére, illetve emésztésserkentőként, hurutoldóként. Indiából, illetve Srí Lankáról már több mint 2000 éve exportálják.
![]()
Egy amerikai konferencián a kutatók beszámoltak azokról az eredményekről, amit a fahéjjal kapcsolatban sikerült megállapítaniuk. A fahéj egészségre gyakorolt előnye, hogy az emésztést elősegíti, gyulladáscsökkentő hatása van, amely védi a szervezetet a stressz okozta károsodástól, jó hatással van a hasnyálmirigyre is, a szív- és érrendszerre, valamint a vércukorszintre. Ausztrál kutatók még azt is bebizonyították a fahéjjal kapcsolatban, hogy az segít a gyomor hőmérsékletének csökkentésében, ami segíti az emésztést.
Hozzáadhatod forró italokhoz, de zabpehellyel vagy gabonával is fogyaszthatod, a reggeli turmixot is ízesítheted vele. Nem csak az íze finom, hanem nagyon egészséges is. Így segít a súlycsökkenésben is.
![]()
Nem mindig könnyű megszabadulni a felesleges kilóktól, de az alábbiak még segíthetnek a kalóriákat gyorsabban felszabadítani:




