RETRO RÁDIÓ

Magas a vércukorszinted? Ezekkel az ételekkel csökkentheted!

Magas a vércukorszinted? Ezekkel az ételekkel csökkentheted!
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2016. 02. 12. 20:50

Nem túlzás azt állítani, hogy a vércukorszint akár élet-halál kérdése is lehet. A krónikusan magas vércukorszint méreg a szervezet számára: szinte minden szervedet károsítja, és a szív- és érrendszeri betegségeknek is kikövezi az utat. Az egészséges életmódon kívül azonban természetes szerekkel is felveheted ellene a harcot. Ezeket a finomságokat fogyaszd minél gyakrabban!

Áfonya

Az áfonya növeli a szervezet inzulin-érzékenységét, és csökkentheti a cukorbetegség kialakulásának veszélyét azoknál, akik ki vannak téve ennek a kockázatnak.

Avokádó

Ne hagyd, hogy a zsiradéktartalma megtévesszen, az avokádó nagyon egészséges étel. Tele van egyszeresen telítetlen zsírsavakkal, amelyek lassítják a cukor felszívódását a véráramba, így csökkentik a szervezet inzulinkibocsátását. Béta-szitoszterol tartalma az intenzív edzés utáni gyulladásokat csökkenti. Ha a kalóriatartalmától tartasz, elég, ha egyszerre egy negyed avokádót eszel meg.

Chia-mag

Ez az ősi, gluténmentes gabonaféle segít stabilizálni a vércukorszintet, javítja a szervezet inzulinérzékenységét, és segít elsimítani a koleszterinszint és a vércukorszint időleges kiugrásait, valamint csökkenteni a magas vérnyomást. Gyulladáscsökkentőként is beválik, és sok rostot, magnéziumot, káliumot, folsavat, vasat, kalciumot és omega-3 zsírsavat tartalmaz.

Fahéj

A fahéj arra készteti az izmok és a máj sejtjeit, hogy jobban reagáljanak az inzulinra: így gyorsul a fogyás, és egyenletesebb marad a vércukorszint. A ceyloni fahéj a szív- és érrendszeri betegségek kockázati tényezőit, a magas vércukorszinten kívül a triglicerid, a rossz koleszterin és az összkoleszterin szintjét is képes csökkenteni.

Mangó

Nagyon édes, mégis csökkenti a vércukorszintet – elég belőle naponta egy felet elfogyasztani. 20 különböző vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, közte a C- és A-vitamint, valamint a folsavat. Rostokkal is tele van, ráadásul növényvédőszer-maradványokat is nagyon ritkán találnak benne.

Fűszerek

A fűszeres ételek jó hatással vannak a glükóz és a koleszterin anyagcseréjére, csökkentik a vércukorszintet, és az inzulinszintet.

Olívaolaj

Az avokádóhoz hasonlóan tele van egyszeresen telítetlen zsírsavakkal, amely nemcsak a hasi zsír felhalmozódását akadályozza meg, hanem az inzulinrezisztencia kialakulását is. Ráadásul az étvágyat elnyomó leptin hormon termelődését is serkenti.

Tojás

Egy tanulmány szerint azok a túlsúlyosok, akik napi 2 tojást fogyasztottak el reggelire, 65 százalékkal többet fogytak, mint azok, akik hasonló, ám tojás nélküli reggelit ettek. A tojás képes visszafogni az étkezés utáni inzulinválaszt, és szabályozni az étvágyat, mivel gátolja a vércukor- és az inzulinszint nagy kiugrásait.

Almaecet

Az almaecet nemcsak a vércukor- és inzulinszint hirtelen emelkedését előzi meg, hanem a telítettség-érzést is fokozza egy szénhidrátban gazdag étkezés után. Hatása még jobban érvényesül a cukorbetegséget megelőző állapotban levő embereknél.

Cseresznye

A cseresznyében levő antociánok segítenek csökkenteni a cukorbetegek vércukorszintjét – akár 50 százalékkal is visszafoghatja az inzulintermelést. A gyümölcs antioxidáns vegyületei a daganatos betegségek és a szívbetegség ellen is védenek.

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.