kulcsár edina
Nem kell, hogy a karácsonyi traktában pluszkilókat szedjünk fel. Erre kell figyelni: se cukor, se hizlaló szénhidrát! Hogyan? Például így: Réka újragondolta nagymamája régi receptjét! Íme, itt a Rubint Réka-féle diétás zserbó!
E sorokkal tette közkinccsé Réka a korszakalkotó süteményreceptet:
Íme az èn Drága Édesanyám Update zserbòjának receptje
Amikor kislàny voltam a Nagyikàm is így készítette,csak hagyomànyos összetevőkből.
Pròbàljátok ki
Büntetlen élvezet, isteni finom
Zserbó szelet
Hozzávalók a tésztához:
52 dkg liszt: update master mix + fehérliszt keveréke felesben
2 tojás
30 dkg margarin
1,5-2dl tej
1,5 dkg élesztő
csipetnyi sütőpor
csipetnyi Zero (az élesztővel felfuttatott tejbe)
Hozzávalók a töltelékhez:
0,5 kg darált dió
4 dkg Zero cukor
2-2,5 üveg Update lekvár
A bevonathoz - update tortabevonó felolvasztva
Elkészítés:
Az élesztőt a langyos tejben egy csipet Zero cukorral felfuttatjuk. A lisztet a zsiradékkal elmorzsoljuk, majd hozzáöntjük a megkelt élesztőt, a cukrot, a tojást, a csipetnyi sütőport és jól összedolgozzuk. A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk. Mindegyik lapot kinyújtjuk,de a tészta ne érjen egészen a sütőlap széléig, mert a kelésnél és a sütésnél terjeszkedik még. Az alsó lapot lekvárral megkenjük és meghintjük a darált dió, valamint a Zero cukor keverékének a felével. Ráhelyezzük a második lapot, azt is hasonlóképpen kenjük meg és töltjük. Erre rátesszük a harmadik lapot úgy, hogy a széleket is betakarjuk vele. A tésztát szobahőmérsékleten kelesztjük egy óráig. Villával megszurkáljuk és lassan sütjük, míg a teteje egyenletes világos pirosra sül. A kész tésztát, ha kihűlt, csokoládémázzal bevonjuk. S végül kockákra, vagy szeletekre (ízlés szerint) vágjuk.