Létrehozva: 2015.09.16.

Itt az 5:2 diéta: fogyj koplalás nélkül!

Szeretnéd, ha nem kellene folyton arra figyelned, mit eszel, és csak a hét bizonyos napjain kellene koplalnod? Jó hírünk van, itt az 5:2 diéta, amely pont ezt tudja, és nagyon hatékony!

Az 5:2 diéta voltaképpen részleges böjtölést jelent: a hét két, nem egymást követő napján kell alaposan lecsökkenteni a kalóriabevitelt, ilyenkor 500 kalóriát szabad fogyasztani. A hét többi napján viszont szabad a vásár napi 2000 kalória erejéig. Persze arra azért érdemes figyelni, hogy a „dőzsölős” napokon se cukrászsüteményből és szalonnából jöjjön össze a 2000 kalória, minden téren jobban jársz, ha ilyenkor is ügyelsz arra, hogy kiegyensúlyozott legyen az étrended. Fogyassz sok zöldséget, gyümölcsöt, sovány húst, tejterméket, teljes kiőrlésű gabonát, és mindenek előtt sok vizet vagy más, cukormentes folyadékot.

A böjtös napokon is bármit ehetsz, de csak 500 kcal erejéig. Épp ezért érdemes olyan ételeket választani erre a napra, amelyekben nagyon kevés a kalória, például zöldségeket, salátákat, gyümölcsöket, tojást, kalóriaszegény leveseket. A sok, cukor- és kalóriamentes folyadék ilyenkor is erősen ajánlott.

A sportolást sem lehet megúszni, legalább heti 2-3 edzést iktass be a programodba. Persze nem kell kőkemény bootcampre gondolnod, csak akkor, ha jól bírod, és az kedvenced. Ha viszont nem vagy hozzászokva a sportoláshoz, egy séta, egy kis kocogás, vagy néhány könnyű gyakorlat is elég lehet. Ne akarj rögtön rekordokat döntögetni, inkább fokozatosan haladj a célod felé.

És vajon hatékony ez a diéta?

Vannak, akik két hét alatt 3 kilót is fogytak tőle. Mások szerint számos betegséget is segíthet megelőzni, például csökkenti a szívinfarktus, a rák és a 2-es típusú cukorbetegség kockázatát. Arra azonban érdemes figyelni, hogy a böjtös napokon szédülés, fejfájás, rossz közérzet léphet fel. Nem ajánlott a diéta a várandós és szoptató anyukáknak, a krónikus betegséggel küzdőknek, különösen a cukorbetegeknek. Mielőtt belekezdenél, mindenképp kérd ki az orvosod tanácsát!

origo.hu

"Fél órával előtte még beszéltem vele telefonon" - a verőcei hajótragédia előtt még vidáman mesélt barátnőjének a 19 éves lány

ripost.hu

Itt a vége? Még a képeket is törölte Sebestyén Balázs felesége

borsonline.hu

Erősebb, mint a reggeli kávé: überszexi testet villantott Palvin Barbi

vg.hu

A világ legdrágább virágát még Elon Musk sem vehetné meg

ripost.hu

"Egyre nehezebb" – Mellékhatásokkal küzd Katalin hercegné, sokat fogyott és hullik a haja

ripost.hu

"Nem tudom értelmezni" - váratlanul stílust váltott Tóth Andi

mindmegette.hu

Lecserélte a Lidl Széll Tamást, megszólalt a séf utódja - Videó

ripost.hu

Ekkorra időzítsd a nyári szabid! Mutatjuk a kánikulai időszakokat

ripost.hu

Te felismered a magyar retró slágereket a szövegük alapján? - Kvíz

ripost.hu

Szerelem a láthatáron: három csillagjegyre júniusban boldogság vár

ripost.hu

Te tudtad? Ez a sztár volt a tavaly elvált Meryl Streep nagy szerelme

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-