tóth gabi
Ebben a nagy hõségben mindenkinek jár a fagyi! Mutatjuk azt a fagyicsodát, amit allergiások és cukorbetegek is bátran fogyaszthatnak! És még fagyigép sem kell hozzá!
Cukormentes Paleo Eperfagyi
Update-besorolás!
(Knap Daniella receptje)
HOZZÁVALÓK
Eperfagyi:
½ kg eper, fagyasztva
200 g kókusztejszín
35 g Update1 Zero calories édesítő porrá darálva
Öntet:
cukormentes házi eperlekvár
Díszítés:
friss eper
néhány mentalevél
Tölcsér/ostyakosár:
-3 db tojásfehérje
-50 g mandulaliszt (Update-Paleo)
-25 g tápióka keményítő (Update-Paleo)
-15 g Update1 Zero calories édesítő, porrá darálva
-35 g olvasztott kókuszzsír
-1/2 mk vanília őrlemény
-1 mk szódabikarbóna
Így készítsd a fagyit:
Fagyaszd le az epret. Miután kivetted a mélyhűtőből, hagyd néhány percet állni, hogy ne legyen kőkemény.
A kókusztejszínben keverd el az édesítőt, majd botmixerrel pürésítsd össze az eperrel. Már ekkor csábítóan krémes fagyit kapsz, de még ne edd meg!
Simítsd a fagyit egy műanyag dobozba, és tedd néhány órára fagyasztóba. Fagyasztás közben fél óránként vedd ki a hűtőből, és botmixerrel pürésítsd át. Így tökéletes lesz a fagyid! Garantáltan nem lesz darabosan jeges az állaga.
Így készítsd az ostyát:
A tojás fehérjéből verj kemény habot, add hozzá az édesítőt, a vaníliaőrleményt és óvatos keverés mellett szitáld bele a mandulaliszt-tápióka-szódabikarbóna keveréket is. Csurgasd a masszához a felolvasztott kókuszzsírt, finoman keverd bele ezt is.
Forrósítsd fel az ostyasütőt, süsd ki az ostyalapokat. Az ostyalapot könnyen tölcsérré formázhatod, közvetlenül az után, hogy elkészült. Ekkor ugyanis még hajlékony a lap. Pár perc múlva azonban törékennyé válik, akkor már nem tudod formázni. Kelyhet úgy készíthetsz, hogy a friss ostyalapot fejjel lefelé fordított pohárra simítod. Pár percig hagy így, csodálatos, ropogós kehellyé válik! Mehet is bele a fagyi!
Tippek:
- Az ostyasütő felületét minden sütés előtt kend át kókuszzsírral.
- Fontos,hogy NE sütés előtt mosd el az ostyasütőt, mindig sütés után tisztítsd, mert csak így nem tapad le sütés közben az ostya.
- Az ostya másnapra magába szívja a párát és többé nem ropog. Tedd hűtőbe, így újra ropogós lesz!
Készítenél más cukormentes finomságot? A telitalálatos csokis-kóuszos bomba receptjét itt találod!
A legobb epres süti receptjét ne hagyd ki!