Menczer Tamás: Az emberek azt várják a vezetőiktől, hogy védjék meg őket!

POLITIK
Létrehozva: 2015.06.07.

Cukormentes-paleo eperfagyi, fagyigép nélkül!

Ebben a nagy hõségben mindenkinek jár a fagyi! Mutatjuk azt a fagyicsodát, amit allergiások és cukorbetegek is bátran fogyaszthatnak! És még fagyigép sem kell hozzá!

Szerző Ripost

 

Cukormentes Paleo Eperfagyi

Update-besorolás!

(Knap Daniella receptje)

HOZZÁVALÓK
Eperfagyi:
½ kg eper, fagyasztva
200 g kókusztejszín
35 g Update1 Zero calories édesítő porrá darálva

Öntet:
cukormentes házi eperlekvár

Díszítés:
friss eper
néhány mentalevél

Tölcsér/ostyakosár:
-3 db tojásfehérje
-50 g mandulaliszt (Update-Paleo)
-25 g tápióka keményítő (Update-Paleo)
-15 g Update1 Zero calories édesítő, porrá darálva
-35 g olvasztott kókuszzsír
-1/2 mk vanília őrlemény
-1 mk szódabikarbóna

Így készítsd a fagyit:
Fagyaszd le az epret. Miután kivetted a mélyhűtőből, hagyd néhány percet állni, hogy ne legyen kőkemény.

A kókusztejszínben keverd el az édesítőt, majd botmixerrel pürésítsd össze az eperrel. Már ekkor csábítóan krémes fagyit kapsz, de még ne edd meg!  

Simítsd a fagyit egy műanyag dobozba, és tedd néhány órára fagyasztóba. Fagyasztás közben fél óránként vedd ki a hűtőből, és botmixerrel pürésítsd át. Így tökéletes lesz a fagyid! Garantáltan nem lesz darabosan jeges az állaga.

Így készítsd az ostyát:

A tojás fehérjéből verj kemény habot, add hozzá az édesítőt, a vaníliaőrleményt és óvatos keverés mellett szitáld bele a mandulaliszt-tápióka-szódabikarbóna keveréket is. Csurgasd a masszához a felolvasztott kókuszzsírt, finoman keverd bele ezt is.

Forrósítsd fel az ostyasütőt, süsd ki az ostyalapokat. Az ostyalapot könnyen tölcsérré formázhatod, közvetlenül az után, hogy elkészült. Ekkor ugyanis még hajlékony a lap. Pár perc múlva azonban törékennyé válik, akkor már nem tudod formázni. Kelyhet úgy készíthetsz, hogy a friss ostyalapot fejjel lefelé fordított pohárra simítod. Pár percig hagy így, csodálatos, ropogós kehellyé válik! Mehet is bele a fagyi!



Tippek:

- Az ostyasütő felületét minden sütés előtt kend át kókuszzsírral.
- Fontos,hogy NE sütés előtt mosd el az ostyasütőt, mindig sütés után tisztítsd, mert csak így nem tapad le sütés közben az ostya.
- Az ostya másnapra magába szívja a párát és többé nem ropog. Tedd hűtőbe, így újra ropogós lesz!

Készítenél más cukormentes finomságot? A telitalálatos csokis-kóuszos bomba receptjét itt találod!

A legobb epres süti receptjét ne  hagyd ki!



 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek