RETRO RÁDIÓ

Cukormentes-paleo eperfagyi, fagyigép nélkül!

Cukormentes-paleo eperfagyi, fagyigép nélkül!
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2015. 06. 07. 10:54

Ebben a nagy hõségben mindenkinek jár a fagyi! Mutatjuk azt a fagyicsodát, amit allergiások és cukorbetegek is bátran fogyaszthatnak! És még fagyigép sem kell hozzá!

 

Cukormentes Paleo Eperfagyi

Update-besorolás!

(Knap Daniella receptje)

HOZZÁVALÓK
Eperfagyi:
½ kg eper, fagyasztva
200 g kókusztejszín
35 g Update1 Zero calories édesítő porrá darálva

Öntet:
cukormentes házi eperlekvár

Díszítés:
friss eper
néhány mentalevél

Tölcsér/ostyakosár:
-3 db tojásfehérje
-50 g mandulaliszt (Update-Paleo)
-25 g tápióka keményítő (Update-Paleo)
-15 g Update1 Zero calories édesítő, porrá darálva
-35 g olvasztott kókuszzsír
-1/2 mk vanília őrlemény
-1 mk szódabikarbóna

Így készítsd a fagyit:
Fagyaszd le az epret. Miután kivetted a mélyhűtőből, hagyd néhány percet állni, hogy ne legyen kőkemény.

A kókusztejszínben keverd el az édesítőt, majd botmixerrel pürésítsd össze az eperrel. Már ekkor csábítóan krémes fagyit kapsz, de még ne edd meg!  

Simítsd a fagyit egy műanyag dobozba, és tedd néhány órára fagyasztóba. Fagyasztás közben fél óránként vedd ki a hűtőből, és botmixerrel pürésítsd át. Így tökéletes lesz a fagyid! Garantáltan nem lesz darabosan jeges az állaga.

Így készítsd az ostyát:

A tojás fehérjéből verj kemény habot, add hozzá az édesítőt, a vaníliaőrleményt és óvatos keverés mellett szitáld bele a mandulaliszt-tápióka-szódabikarbóna keveréket is. Csurgasd a masszához a felolvasztott kókuszzsírt, finoman keverd bele ezt is.

Forrósítsd fel az ostyasütőt, süsd ki az ostyalapokat. Az ostyalapot könnyen tölcsérré formázhatod, közvetlenül az után, hogy elkészült. Ekkor ugyanis még hajlékony a lap. Pár perc múlva azonban törékennyé válik, akkor már nem tudod formázni. Kelyhet úgy készíthetsz, hogy a friss ostyalapot fejjel lefelé fordított pohárra simítod. Pár percig hagy így, csodálatos, ropogós kehellyé válik! Mehet is bele a fagyi!



Tippek:

- Az ostyasütő felületét minden sütés előtt kend át kókuszzsírral.
- Fontos,hogy NE sütés előtt mosd el az ostyasütőt, mindig sütés után tisztítsd, mert csak így nem tapad le sütés közben az ostya.
- Az ostya másnapra magába szívja a párát és többé nem ropog. Tedd hűtőbe, így újra ropogós lesz!

Készítenél más cukormentes finomságot? A telitalálatos csokis-kóuszos bomba receptjét itt találod!

A legobb epres süti receptjét ne  hagyd ki!



 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.