intézkedések

46 találat
INSIDER

Hiába a szörnyű hideg: elképesztő, hány határsértő próbált bejutni hazánkba a hétvégén

Ezen a hétvégén sem unatkoztak a rendőrök és katonák.

INSIDER

Orbán Viktor: az oltásellenesek is rá fognak jönni, hogy vagy beoltják magukat, vagy meghalnak

Szokás szerint péntek reggel a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának volt a vendége a kormányfő. Sarkosan fogalmazott, nem véletlenül...

INSIDER

Már 5 millió 6 ezer a beoltottak száma

Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 5 005 682 fő, közülük 3 000 989 fő már a második oltását is megkapta.

INSIDER

Novák Katalin: fontos az egyszülős családok terheinek enyhítése

A kormányzat tovább dolgozik az egyszülős családok terheinek enyhítése érdekében – jelentette ki a családokért felelős tárca nélküli miniszter vasárnap a Facebook-oldalán.

INSIDER

Orbán Viktor: Nem lesznek újabb szigorítások

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában számolt be a hazai koronavírus-helyzetről, és más fontos döntésekről.

INSIDER

Novák Katalin: újabb szintre lépett az otthonteremtés a januártól bevezetett intézkedésekkel

Újabb szintre lépett a családtámogatás és az otthonteremtés a januártól bevezetett intézkedésekkel, amelyeknek köszönhetően az új otthont keresők mellett azok is segítséget kapnak, akik nem szeretnének költözni – közölte a családokért felelős tárca nélkül

INSIDER

Koronavírus: védettséget igazoló plasztikkártyát vezet be a kormány

Szentkirályi Alexandra és Gulyás Gergely január 21-én, csütörtökön is megtartotta a kormányinfót. A miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta: a vakcinák választhatók lesznek, legfeljebb a kért oltásra várni kell, míg szállítmány érkezik.

INSIDER

Müller Cecília: Természetesen beoltatom magamat

Az operatív törzs megtartotta pénteki sajtótájékoztatóját, ahol a friss információkat ismertették.

INSIDER

Müller Cecília: A kormány dönt, de a védelmi intézkedések fenntartása indokolt a jövőben is

Az operatív törzs szerdai sajtótájékoztatóján Müller Cecília elmondta, hogy jelenleg még nem azonosították be a koronavírus új, gyorsan terjedő mutációját.

INSIDER

Elárulta: így vélekedik Merkely Béla a hazai járványhelyzettel kapcsolatban

Platófázisba ért a koronavírus-járvány az intézkedéseknek köszönhetően.

INSIDER

Országos tisztifőorvos: a mostani időszakban alapozzuk meg, tudunk-e családi körben ünnepelni

A koronavírussal fertőzöttek számának növekedése nem tűnik exponenciálisnak; bár a napi növekmény tartósan magas, remélhetőleg bekövetkezik a „platózás” – mondta az országos tisztifőorvos a közmédiának vasárnap.

KÜLFÖLD

Enyhítik a koronavírus terjedése elleni intézkedéseket Csehországban

Csehországban csütörtökön feloldják a koronavírus terjedése elleni óvintézkedések egy részét – jelentette be Jan Blatny egészségügyi miniszter a cseh kormány vasárnapi rendkívüli ülése utáni sajtótájékoztatón.

INSIDER

A rendőrség most már egyértelműen fellép a szabályszegőkkel szemben

A rendőrség 256 esetben intézkedett az éjszakai kijárási korlátozással kapcsolatban pénteken és szombaton, a rendőrök 28 esetben figyelmeztettek, 168 alkalommal helyszíni bírságot szabtak ki, 60 esetben pedig feljelentést tettek – mondta az Országos Rendő

INSIDER

Gulyás Gergely: ha lesz vakcina, Magyarország elsőként fog vásárolni

Az országgyűlési képviselő tájékoztatást adott a kormány legújabb döntéseiről a kormányinfó alkalmával.

INSIDER

Novák Katalin: az 5 százalékos áfa is visszaigényelhető lesz csok mellett

Ha otthon és munka van, sokkal könnyebb az élet – hangoztatta a családokért felelős tárca nélküli miniszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában, amelyben bejelentette: januártól a csokkal vásárolt új építésű ingatlanoknál az 5 százalékos áfa is

INSIDER

Államtitkár: fegyelmezett a védekezés a köznevelésben

Felkészült és fegyelmezett a koronavírus-járvány elleni védekezés a köznevelésben – jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára egy budapesti iskola előtt hétfőn.

INSIDER

Müller Cecília: továbbra is be kell tartani a higiénés szabályokat a vírus terjedésének megakadályozásához

Egy hete folyamatosan emelkedik a koronavírus-fertőzöttek száma, de az elhunytak száma szinte változatlan, csak egy-egy esetet regisztrálnak – közölte az országos tisztifőorvos vasárnap az MTI-nek telefonon nyilatkozva.

INSIDER

Ez vár szeptembertől az egyetemistákra és a főiskolásokra a koronavírus miatt

Így védenék meg a magyar intézményeket. Több szabályt és eljárásrendet is megalkottak, hogy ne legyen tömeges megbetegedés a tanév kezdetével.

POLITIK

Mikor kaphatjuk vissza normális életünket? – videó

A Miniszteri percek legújabb, 11. részében az aktuális járványhelyzet fényében a szerdai kormányülés lehetséges döntéseiről számol be az Emberi Erőforrások minisztere.

INSIDER

Újabb intézkedésekről döntött a kormány a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozásáért

Az Operatív Törzs javaslatára korlátozza a határátlépést a kormány – ezt Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter jelentette be vasárnap délelőtt Budapesten. Vörös, sárga és zöld kategóriába sorolják az államokat. Külön kategóriába sorolják a

POLITIK

Schanda Tamás: A baloldal a bérnövekedést sem támogatta

A 2021-es költségvetésről szóló szavazás megmutatta, hogy a baloldal nem csak a járvány elleni védekezést és a magyar gazdaság védelmét, de még a bérnövekedést sem támogatta.

INSIDER

Müller Cecília: nem szabad hátradőlni, mert még világjárvány van

Bár Magyarországon lezajlott a koronavírus-járvány első szakasza, nem szabad hátradőlni, mert továbbra is jelen van a kórokozó, tart a világjárvány – mondta Müller Cecília országos tisztifőorvos a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

POLITIK

A magyarok négyötöde szerint jól kezeltük a járványt

A veszélyhelyzet márciusi bevezetésével és annak mostani kivezetésével is egyetért a magyarok legalább négyötöde – írja a Magyar Nemzet.

INSIDER

Ma térnek vissza sokan az irodaházakba, ezt találhatják ott

Sok munkáltató mától visszarendelte a koronavírus-járvány miatt otthon dolgozó munkatársait. Csakhogy semmi nem lesz olyan, mint régen! Létszámstop a liftekben, terelővonalak, a közösségi terekben előre lefoglalt idősávok, a belépésnél elhelyezett hőkamer

KÜLFÖLD

Törökországban ismét ezer felett alakul az új esetek száma

Törökországban vasárnap immár második napja ismét ezer fölött volt az újonnan igazolt koronavírusos esetek száma. Az utóbbi 24 óra leforgása alatt 1141 ember szervezetében mutatták ki a kórokozót, így a fertőzöttek száma elérte a 156 ezer 827-et – közölte

KÜLFÖLD

Spanyolországban nyolcadik napja maradt száz alatt a halálozás

Spanyolországban nyolcadik napja maradt száz alatt az új koronavírus okozta halálozás – tájékoztatott a spanyol egészségügyi minisztérium vasárnap.

KÜLFÖLD

Horvátországban csak alapos indok miatt lehet kimaradni az iskolából

Horvátországban hétfőtől a szülőknek alaposan meg kell indokolniuk, ha nem küldik gyermeküket iskolába, Szlovéniában pedig a 9. osztályosok számára is elindul az oktatás – írta a helyi sajtó.

KÜLFÖLD

Már csaknem 21 ezer fertőzöttet azonosítottak Ukrajnában

Jelentős lassulás továbbra sem tapasztalható a koronavírus-járvány terjedésében Ukrajnában, vasárnapra egy nap alatt ismét több mint négyszáz új fertőzöttet azonosítottak, velük együtt számuk megközelítette a 21 ezret – derült ki az egészségügyi minisztér