dr rusvai miklós

37 találat
INSIDER

Rusvai Miklós tisztázta: ezeket a tüneteket kell mindenképp kivizsgálni, ha felgyógyultál a Covidból

A szakember elmondta, kinek kell orvoshoz fordulnia azután, hogy valaki kigyógyult a betegségből, de még long Covid tünetekkel küzd.

INSIDER

Becenevet kapott a tudósoktól az omikron új variánsa – elképesztő, mire képes

Meglepő, mire képes az omikron új variánsa, a BA.2, amely már becenevet is kapott a tudósoktól. Erről beszélgetett a Ripost dr. Rusvai Miklós virológussal.

INSIDER

Rusvai Miklós tisztázza: hányszor kaphatjuk el a Covidot és milyen időközönként

Az omikronnal fertőzöttek többsége már korábban is volt covidos, de mégis hányszor lehet elkapni a koronavírust és milyen hamar? Dr. Rusvai Miklós válaszolt a Ripost kérdésére.

INSIDER

„Ekkor ér véget a világjárvány” – mondta Rusvai Miklós virológus

Véget ért a koronavírus világjárvány külföldi kutatók szerint – Ez a véleménye erről dr. Rusvai Miklósnak.

INSIDER

Új variáns, a deltakron borzolja a kedélyeket Cipruson

Cipruson egy olyan variánst találtak, ami a delta és az omikron vírusvariáns kombinációja. A felfedezés neve deltakron. A Ripost dr. Rusvai Miklós virológust kérdezte, vajon kell-e aggódnunk az új változat miatt.

INSIDER

Újabb variáns borzolja a kedélyeket, ezt gondolja róla a magyar virológus

A Covid egy újabb változatát fedezték fel Franciaországban. A Ripost Rusvai Miklóst kérdezte, vajon aggódnunk kell miatta?

INSIDER

Rusvai Miklós szerint az ünnepek alatt gyorsabban terjedhet az omikron

Az omikron nagyon gyors terjedésére számít a következő három hétben Rusvai Miklós víruskutató, amihez nagyban hozzájárul, hogy az ünnepek alatt sok lesz a családi esemény, óvatlanokká válnak az emberek.

INSIDER

Hoppá! Rusvai Miklós kitálalt a halálozási adatokról

Riasztóan magasak a halálozási adatok. A lélegeztetőgépen lévők száma is napról napra nő. Ennek okairól kérdeztük dr. Rusvai Miklóst, aki tiszta vizet öntött a pohárba. 

INSIDER

„Ilyet még nem csináltam!” – oltásellenes tévhitet támogat Rusvai Miklós

Arra kéri a virológus az olvasókat, hogy amit most nyilatkozott, az maradjon köztünk!

INSIDER

Koronavírus: 400 ezer idős ember van hatalmas veszélyben itthon

Még 400 ezer 60 évnél idősebb ember nem vette fel a védőoltást Magyarországon, pedig a koronavírus ellen beoltottak sokkal kisebb eséllyel betegednek meg.

INSIDER

Jó hír a tűfóbiásoknak: tabletta helyettesítheti a Covid-19 elleni vakcinát

Izrael a szájon át bevehető Covid-19 készítmény első klinikai tesztelésére készül. Dr. Rusvai Miklós szerint a koronavírus elleni tabletta akár azoknak a tűfóbiásoknak is megoldás lehet, akiket a tűtől való rettegés eddig visszatartott az oltástól. A viro

INSIDER

Rusvai Miklós elárulta, mikor kezdődik a negyedik hullám

Rusvai Miklós víruskutató szerint bár korábban úgy tűnt, hogy októberig meg lehet úszni a begyorsulást, ehhez ma már nagy szerencse kéne.

INSIDER

Rusvai Miklós a vírus miatt kezdett méhészkedni

Gondoltad volna, hogy akácmézet perget az ország virológusa? Kiderült, mibe fogott Rusvai Miklós a vírus miatt.

INSIDER

Lerántotta a leplet Rusvai Miklós: ezért fontos, hogy meglegyen a 6 millió beoltott

Elértük az 5 milliós átoltottságot, csökken a fertőzöttek száma is. Dr. Rusvai Miklós szerint viszont fontos lenne, hogy meglegyen a 6 millió beoltott. Hogy miért? Eláruljuk!

INSIDER

Rusvai Miklós tiszta vizet önt a pohárba: így hat az oltás a poszt-Covid-tünetekre

Komoly előnyökkel jár, ha valaki – egyeztetve a háziorvosával – védőoltást kér, miután átesett a Covidon.

INSIDER

Rusvai Miklós: A járvány nem tűnik el, csak lassul

Miután a tömeges védettség alsó határát folyamatosan felülírják a felbukkanó mutációk, érdemesebb oltatni, hiszen aki nem teszi: kizárásos alapon elkapja a koronavírust.

POLITIK

Ön dönt: oltat vagy megfertőződik?

Csak idő kérdése: aki nem oltatja be magát, megfertőződik. Oltás vagy fertőzés, a nyájimmunitást mindenképpen elérjük. A kérdés: milyen áron?

INSIDER

Rusvai Miklós: Ősszel már nem lesz újabb járványhullám

Ősszel végre fellélegezhetünk. Dr. Rusvai Miklós szerint ősszel már nem lesz újabb járványhullám. A fertőzéses esetek száma viszont megugorhat. Hogy mitől és mivel lehetne ezt megakadályozni?  A szakember elárulta.

INSIDER

Jön az indiai kettős koronamutáns! Megfertőzhet két különböző variáns egyszerre?

Már közel száz fertőzöttet találtak az Egyesült Királyságban, akik az indiai kettős mutánstól betegedtek meg. Valószínűleg Magyarországon is hamarosan megjelenik, de előfordulhat, hogy két különböző koronavírus variáns egyszerre fertőz meg valakit? Dr. Ru

INSIDER

Megszólalt a szakértő: Ennyit kell várni az oltással a koronavírus-fertőzés után

Mennyi időnek kell eltelnie a koronavírus-fertőzés és az oltás között? Íme a kérdésre a szakértő, Dr. Rusvai Miklós válasza.

INSIDER

Dr. Rusvai Miklós: Ma lehet a harmadik hullám csúcspontja

Az egészségügy a koronavírus-járvány eddigi legnehezebb napjait éli át, hiszen rengeteg az új fertőzött és sokan szorulnak kórházi ápolásra, intenzív terápiára. Dr. Rusvai Miklós virológus szerint a koronavírus-járvány a harmadik hullámának csúcsán járhat

INSIDER

Sokkal kevésbé kockázatos a boltok előtti sorban állás

Dr. Rusvai Miklós szerint járványtani szempontból kimondottan jót tehet, ha megszabják, hányan tartózkodhatnak egyszerre a boltokban.

INSIDER

Dr. Rusvai Miklós: ez a záloga, hogy a nyarat már maszk nélkül tölthessük

A harmadik hullámmal véget érhet az egész járvány. Dr. Rusvai Miklós szerint akár már nyáron maszk nélkül lehetünk és visszakaphatjuk a normális életünket.

INSIDER

Dr. Rusvai Miklós elárulta, mikor fog véget érni a járvány

A virológus nemcsak a harmadik hullám kapcsán osztott meg fontos információkat, de azt is elmondta, mikor lehet már vége.

INSIDER

A magyar virológus megmagyarázta, miért támadja a beteget több hullámban a brit mutáns

Különös következtetésre jutott Fejér Szilárd erdélyi kémikus, miután kislányát megfertőzte a brit koronavírus mutációja. Lányától naponta vett mintákat és véleménye szerint az eredmények azt igazolják, hogy a brit variáns kétszer teríti le a betegeket. Dr

INSIDER

Rusvai Miklós: Egyre alacsonyabb a betegek átlagéletkora

Egyre alacsonyabb a koronavírus-fertőzöttek átlagéletkora – közölte Rusvai Miklós víruskutató vasárnap az M1 aktuális csatornán.

INSIDER

Így reagáltak az orvosok a Ripostnak az AstraZeneca miatti intézkedésekre

Az Európai Gyógyszerügynökség szerint biztonságos az AstraZeneca oltóanyaga és továbbra is beadható. Lapunk kíváncsi volt rá, miként vélekednek az oxfordi vakcináról a hazai szakemberek? Dr. Rusvai Miklós víruskutató és az ismert háziorvos, dr. Mangó Gabr

INSIDER

Fontos az oltás: így kisebb az esélye az új vírusmutánsok keletkezésének

Minél többen oltatják be magukat, annál kisebb az esélye, hogy újabb koronavírus-mutánsok keletkezzenek – mondta Rusvai Miklós víruskutató az M1 aktuális csatornán vasárnap reggel. Hozzátette, fenntartás nélkül kell alkalmazni a keleti vakcinákat, mert cs