Globális békeindex: a világ épp a vesztébe rohan, de Magyarország a béke szigete

KÜLFÖLD

áfacsökkentés

14 találat
INSIDER

Novák: a csokot igénybe vevőknek az 5 százalékos áfát sem kell megfizetniük új otthonuk vásárlásakor

Novák Katalin teljes körűen beszámolt a családosoknak szánt kedvezményről.

INSIDER

Hiába csökkent az áfa, újra többet fizetünk a tejért a multiknál

Alig telt el három hét a tartós tejek áfacsökkentése óta, máris több helyen megemelték az év eleji árakat. Sőt, olyan tejeket is találtunk, amelyek a mostani 5%-os áfa mellett többe kerülnek, mint a tavalyi 18%-os áfával. A Ripost áruházi körképe.

INSIDER

Ezt tették a multik a tartós tej áfacsökkentésével

Január elsejétől 18 százalékról 5 százalékra mérséklődött a tartós tej áfája. A Ripost munkatársai megnézték, hogy a multik lenyelték-e az árkülönbözetet, vagy tényleg olcsóbban adják-e a tejet. A tapasztalatunk az, hogy igen: most nem nyúlták le úgy, min

RIPOSTER

Jövőre könnyebb lesz a kisvállalkozók és nyugdíjasok élete, mutatjuk, mi változik

Jövőre több adókedvezményt vezet be a kormány, a kisebb cégek járnak vele a legjobban.

INSIDER

Ennyi pénzt spórolhatunk jövőre a tejen

Olcsóbb lehet a tej, és fellendülhet az alacsony magyarországi tejfogyasztás, ha a parlament elfogadja Varga Mihály pénzügyminiszter törvényjavaslatát, mely szerint az UHT és az ESL tejek után is csak 5% áfát kellene fizetni. Márpedig a piac 80-85%-át eze

MANIMÉKER

Olcsóbb lesz a csapolt sör? Ennyit spórolhatnál

A nagy sörgyártók és a hazai kisüzemi főzdék közösen fordultak a Pénzügyminisztériumhoz, hogy terjesszék ki a csapolt sörre is a kedvezményes áfát, mert ez főleg a kisebb, magyar üzemeket támogatná a multikkal szemben.

INSIDER

Lenyúlják a multik az áfacsökkentést

Csak ideig-óráig érezhettük az 5 százalékra mérsékelt adó jótékony hatását, az árak gyorsan visszakúsztak a korábbi szintre. Sőt, van, ahol egy év alatt drasztikus, mintegy 40 százalékos emelés történt. Áresés helyett durván drágult például a tojás, de má

INSIDER

Jó hírünk van, olcsóbb lesz a sertésmáj!

A sertésbelsőségek áfája is csökkenhet jövőre, ez pedig mindenképpen jó hír.

RIPOSTER

Hiánycikk lett az olcsó csirke!

Szinte ölik egymást a vevők a szárnyashúsért.

INSIDER

Ennyivel csökkenhet a pulyka- és a csirkehús ára jövőre!

A sertéshez hasonlóan már csak 5 százalék áfa terheli a baromfifélék és a tojás árát jövőre, de kevesebbe kerül majd a tej és több sajtféle is, derül ki a 2017-es költségvetés tervezetéből.

LEHÚZÁS

Itt az 5% áfás NAV-disznó, ne hagyd átvágni magad!

Tudjuk, hogy hivatalosan olcsóbb lett a sertéshús, de több hentes is azt mondja, hogy a cocának ez, vagy az az "alkatrésze" már nem tartozik az 5% áfás körbe. Most megmutatjuk, mit mond erről a NAV. Van képünk is hozzá!

MANIMÉKER

Végre jó esély van arra, hogy olcsóbbak legyenek a lakások!

Mégsem négy év alatt vezetik be a lakásépítés áfájának 27-ről 5 százalékra való csökkentését, hanem akár már jövőre. De vajon tényleg olcsóbbak lesznek ezáltal a lakások, vagy a különbözetet zsebre teszik a beruházók?

LEHÚZÁS

Olcsóbb lesz a sertéshús? Álmodik a nyomor!

A napokban jelentették be, hogy csökkentik a sertéstermékek áfáját, miáltal olcsóbb lehet a hús! Ennek mindenki nagyon örül. Most pedig elkezdték szortírozni, hogy a sertés mely részeire nem vonatkozik a csökkentés! A kereskedők egyre jobban örülnek! Mi m

MANIMÉKER

Olcsóbb lesz a sertéshús! Vajon ezzel is trükközni fognak majd?

Januártól csökkenhet a sertéstermékek fogyasztói ára, mivel 27 százalékról 5 százalékra mérséklődik a sertéstőkehús áfája. Mindenki azt várja, hogy tényleg olcsóbb lesz majd a henteseknél a hús! Az utca embere viszont pesszimistán fogadta a hírt!