RIPOSTER

Ve­ro­nai busz­tra­gé­dia: Va­la­mit na­gyon tit­kol­nak a ma­gyar ha­tó­sá­gok

Csak­nem két év után végre ki­hall­ga­tott a Nem­zeti Nyo­mozó Iroda egy gya­nú­sí­tot­tat a busz­bal­eset ügyé­ben, ám azt nem árul­ták el, ki lehet.
  • Szerző: RIPOST

Január 20-án lesz két éve, hogy 17-en meghaltak az olaszországi Verona közelében, amikor egy síelő magyar diákokat szállító busz balesetet szenvedett és kigyulladt. A tragédia megrázta az egész országot, ezért furcsa, hogy csak most, csaknem két év után gyanúsítottak meg először valakit a magyar hatóságok – miután az olaszok már rég vádat emeltek a buszsofőr és az autópálya-üzemeltetés öt olasz alkalmazottja ellen.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés megalapozott gyanúja miatt egy személyt gyanúsítottként hallgattak ki

közölte a -tal a rendőrség, de a nyomozás érdekeire való tekintettel a Nemzeti Nyomozó Iroda nem árult el többet, így nem lehet tudni, kit gyanúsítottak meg a magyar hatóságok.

Mint ismeretes, az olaszok már megvádolták a buszsofőrt az ügyben, így kizárt, hogy itthon is ő lenne a gyanúsított.

Ugyanabban az ügyben ugyanazt az embert nem lehet kétszer bíróság elé állítani

– nyilatkozta korábban a -nak dr. Tarczay Áron. Az ügyvéd szerint a sofőr – ha elítélik – kérheti, hogy Magyarországon tölthesse le a büntetését, de az olaszországi buszbaleset miatt a magyar bíróság már nem ítélheti el még egyszer.

Fontos hangsúlyozni azt is, hogy miután a tragédia Olaszországban történt, az olasz hatóságok kizárólag a baleset körülményeivel foglalkozhatnak.

A magyar nyomozóknak ezt nincs lehetőségük vizsgálni, ők kizárólag azokkal a körülményekkel és előzményekkel foglalkozhatnak, amik a tragédiához vezethettek. Ez lehet a busz illegális átalakítása, a sofőr orvosi engedélye a vezetésre az alvási problémái ellenére, tehát sok minden, ami az áldozatok számát növelhette.

Eközben a címlapon