FÜLES

Ki­de­rült, ezt üzente Tö­rő­csik Mari a mű­tétre váró Var­nus Xa­vér­nak

A híres or­go­na­mű­vész húsz esz­ten­deje él együtt ezzel a baj­jal.
  • Szerző: Doris

Varnus Xavér két évtizede küzd komoly gyomorbetegséggel, most azonban úgy döntött, hogy nem vár tovább. A Berlinben élő orgonaművész hamarosan egy rutinműtéten esik majd át a német fővárosban.

Fotó: Mészáros Annarózsa

Talán ezt kihasználva bukkant fel egy megszállott rajongó, aki a neten terjeszt rémhíreket a zenészről és egészségi állapotáról.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

"Olvastam az írást, de istennek hála nincsen semmilyen súlyos vagy halálos betegségem, de hát ezt az is igazolja, hogy ha húsz esztendeje élek együtt ezzel a bajjal, akkor halálos már nem is lehet. Valóban végeznek majd rajtam egy rutinműtétet, amely nem lesz komplikáltabb a sebésznek, mint nekem eljátszani a d-moll toccata és fúgát"

- kezdte a Borsnak Xavér, majd azt is kikotyogta, hogy egy hete beszélt a velemi otthonába hazatért Törőcsik Marival. A nemzet színésze a tőle megszokott, utánozhatatlan humorral a következőt tanácsolta neki:

"Látja, Xavér, ötven felett már gyakran berendelik majd magát is a szervizbe. Tanuljon tőlem, én már sokszor feltámadtam! Vállaljon ki­csit kevesebb koncertet, mert oldtimert nem szokás a Forma egyen indítani."

Xavér egyébként - a pletykákkal ellentétben - egyáltalán nem tervezi a visszavonulást, igaz, az operációt követően egy ideig nem koncertezhet.

Eközben a címlapon