OLDALVONAL

Van még re­mény az Eb-re, ebben bíz­hat­nak a ma­gyar fo­ci­szur­ko­lók

A ma­gyar lab­da­rúgó-vá­lo­ga­tott 3-3-as dön­tet­lent ját­szott Ész­t­or­szág­ban a Nem­ze­tek Li­gá­já­ban. Marco Rossi ne­gye­dik ta­lál­ko­zója volt ez a nem­zeti csa­pat élén, és már ebben a rövid idő­szak­ban sok po­zi­tí­vu­mot lehet fel­fe­dezni.
  • Szerző: ST

Az észtek elleni 3-3-as döntetlent követően elsősorban Szalai Ádámot lehet kiemelni. A válogatott csapatkapitánya két év után duplázott újra címeres mezben, első találata pedig igazi klasszis megoldás volt. A szezon elején még a Bundesliga-góllövőlistáját is vezető csatár helye megkérdőjelezhetetlen a nemzeti csapatban.

Szalai (középen) két év után duplázott a válogatottban
Szalai (középen) két év után duplázott a válogatottban
Fotó: MTI
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Harcos a válogatott

Marco Rossi szövetségi kapitány vezetésével újra egy harcos magyar válogatott látható a pályán. A mieink kétszer kerültek hátrányba Tallinnban, de mindkétszer egyenlíteni tudtak.

Az egyetlen dolog, amit érdemes megtartani, hogy sohasem adjuk fel. Két ilyen gól bárkit megölhetne, de mi jól reagáltunk rá

– mondta el Marco Rossi az észtek elleni mérkőzést követően az M4 Sportnak.

Marco Rossi kiemelte, hogy sosem adják fel
Marco Rossi kiemelte, hogy sosem adják fel
Fotó: MTI

Orbán nagy erősítés lehet

Marco Rossi irányítása alatt mutatkozott be a válogatottban Willi Orbán, a német Leipzig klasszisa, aki a görögök és az észtek ellen is végig a pályán volt. A keret legértékesebb tagjának (15 millió euró, 4,8 milliárd forint) játékra nem lehet panasz. A 25 éves belső védő hosszú évekre stabil pontja lehet majd a magyar együttesnek.

A szurkolókra nem lehet panasz

A válogatott „tizenkettedik játékosát”, a szurkolókat szintén dicséret illeti, hiszen mindhárom idegenbeli mérkőzésen (Finnország, Görögország, Észtország) nagy számban buzdították a csapatot. A görögök elleni, hazai zárt kapus találkozó miatt először november 15-én, Észtország ellen biztathatják a jól megszokott környezetben, a Groupama Arénában a Rossi-csapatot.

Nagy Dominik (piros mezben) betalált az észtek ellen
Nagy Dominik (piros mezben) betalált az észtek ellen
Fotó: MTI

Összeállhat a keret az Eb-selejtezőkre

A hátralévő két NL-mérkőzésre, és a jövőre induló Eb-selejtezőkre már összeállhat Marco Rossi végleges kerete. Az olasz mester elmondta, hogy egyelőre az építkezés szakasza folyik, az elmúlt négy találkozóból viszont sok tanulságot leszűrhetett.

Eközben a címlapon