INSIDER

Újabb anyák napi anya­gyil­kos­ságra de­rült fény

Ha­lálra verte az édes­any­ját egy 23 éves fiú Makón va­sár­nap. Ez már a má­so­dik anyák napi anya­gyil­kos­ság.

Két édesanyát is meggyilkolt a saját fia anyák napján.Ahogy a beszámolt róla, a 20 éves Krisztián többször mellkason szúrta édesanyját egy anyák napi rendezvény után Káldon. Lapunk most döbbenetes bejegyzésre bukkant: az áldozat apja, azaz a gyilkos nagyapja azt írta:

„Unokám ide, unokám oda, most gondolkodás nélkül elvenném az életét”.

EZT OLVASTAD MÁR?

Tegnap újabb tragédiáról számolt be a rendőrség: anyák napján verte halálra édesanyját egy 23 éves fiatal.

„Pont, aki az életét adta neki, tőle veszi el az életet. Ez a legtragikusabb, ami történhet. Erőt és kitartást kívánok a családnak, erre van most szükségük "– mondta a -nak egy makói asszony.

Makai Gábor klinikai szakpszichológus szerint az anyagyilkosság nem a szülő iránti indulatból fakad, inkább egy elfojtott feszültség az ok.

„Ilyenkor a támadó nem az édesanyját, hanem a gátat, a korlátozó erőt akarja mindenáron lerombolni, amit a szülő testesít meg. Általában nem az élet kioltása a cél, inkább ki akarnak törni abból a maguk által gerjesztett zavaros, zárt világból, ami megakadályozza, hogy komfortos életük legyen. Felülkerekednek a felgyülemlett sérelmek a társadalmi normákkal, a neveltetéssel szemben" – mondta a -nak a szakember.

Eközben a címlapon