KÜLFÖLD

Új-zél­andi ter­ror­tá­ma­dás: Ilyen fegy­vert hasz­nál­tak a gya­nú­sí­tot­tak

Át­ala­kí­tott fél­au­to­mata fegy­vert hasz­nál­tak a me­cse­tek el­leni véres tá­ma­dás­hoz a gya­nú­sí­tot­tak - kö­zölte szom­ba­ton Jac­inda Ar­dern új-zél­andi mi­nisz­ter­el­nök.
  • Szerző: A.Z.

Ardern sajtótájékoztatóján elmondta, hogy továbbra is 29 sebesültet ápolnak kórházban, tizenegyen közülük válságos állapotban vannak.

Ahogy a is megírta, két christchurchi mecset elleni pénteki támadás során, amelynek a fő gyanúsítottja, a 28 éves ausztráliai Brenton Tarrant ellen tömeggyilkosság miatt vádat emeltek, 49 ember meghalt, 48 másik pedig megsebesült.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A kormányfő korábban bejelentette, hogy módosítani fogják a fegyvertartási törvényt, arra utalva, hogy az elkövetőnek volt fegyvertartási engedélye. Mike Bush rendőrfelügyelő egy másik sajtóértekezleten közölte, hogy elsődleges feladatának tekinti a közbiztonság szavatolását Új-Zéland-szerte, valamint az áldozatok és az érintett rendőrségi személyzet támogatását.     

A hírszerzés hiányosságainak feltárása szintén elsődlegesen fontos

- tette hozzá Bush.

A rendőrfelügyelő nagyra értékelte az emberek, a rendőrök és a mentők bátorságát. Hozzátette, hogy a gyanúsítottat az első telefonos riasztás után 36 perccel elfogták.

Eközben a címlapon