MEDICINA

Tudod, mi tör­té­nik a tes­ted­del, ha napi két ba­nánt eszel?

Ha rend­sze­re­sen eszed ezt a finom gyü­möl­csöt cso­dák tör­tén­nek a szer­ve­ze­ted­ben. A banán ugyanis a leg­egész­sé­ge­sebb táp­lá­lé­kok egyike, így ér­de­mes rend­sze­re­sen fo­gyasz­tani.

A banán nemcsak egyszerűen egy finom, édes gyümölcs, amelyik akár a cukorban gazdag édességeket is helyettesítheti. Ha rendszeresen fogyasztod, egy tápanyagokban különlegesen gazdag étellel látod el a szervezeted. Mivel a banán savlekötő hatással is rendelkezik, enyhíti a gyomorégést. Rosttartama az emésztési problémákon, és a székrekedésen segít. A gyomorfekéllyel küzdők is fogyaszthatják. Magas káliumtartalma a vérnyomásra és a szív egészségére van jó hatással.

Fotó. Pixabay
Fotó. Pixabay

Ha folyton fáradtnak érzed magad, szintén a banán lehet a megoldás, mivel gyors energiát ad a szervezetnek – vastartalma a vashiányos vérszegénység tüneteit is enyhítheti.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Fotó. Pixabay
Fotó. Pixabay

A hangulatod is jobb lesz a rendszeres banánfogyasztástól: a benne levő triptofánt a szervezet szerotoninná alakítja, ez a vegyület pedig többek között a jó hangulatért, a depresszió tüneteinek enyhüléséért is felelős. Mivel képes a vércukorszintet sokáig egyenletesen tartani, B-vitaminjai pedig jó hatással vannak az idegrendszerre, az idegességed is elmúlhat, ha rendszeresen eszel banánt. Hűti a szervezetet, így képes csökkenteni a tested hőmérsékletét egy meleg napon, vagy akkor, ha lázas vagy.