MANI

Íme 10 pszi­cho­ló­gia trükk, ami ga­ran­tálja szá­modra a si­kert

Meg­könnyí­tik az éle­tün­ket, és se­gí­te­nek meg­bir­kózni a stresszes hely­ze­tek­kel!

Ismeretlen társaságba is könnyebben beilleszkedhetünk, ha ismerjük ezeket a "trükköket"!

1. A nyertes/vesztes esete

Ha egy csoportos megbeszélésen vagy akár az iskolában valaki elhappol előlünk egy feladatot, vagy egy megbízást, amit nagyon szerettünk volna mi elvégezni, egyszerűen csak üljünk le a „nyertes” mellé!

Először is biztonságban fogja érezni magát, és nem fog attól félni, hogy később keresztbe teszünk neki, legalábbis enyhíthetünk a lelkiismeret furdalásán. Végül részt is vehetünk a feladat elvégzésében, és ha elég ügyesen keverjük a kártyát, a babérokat is learathatjuk helyette.

EZT OLVASTAD MÁR?

2. Tükröm, tükröm

Azok, akik ügyfélszolgálaton dolgoznak, vagy postán, esetleg valamelyik kormányablakban, rakjanak maguk mögé egy tükröt! Ezzel az apró trükkel minimum a felére fog csökkenni a heves szóváltások száma, ugyanis senki sem nézi magát szívesen akkor, amikor épp ideges, vagy bunkó!

3. Érzelmi transzformer

A fizikai stressz tünetei nagyon hasonlóak a jókedv és vidámság okozta tünetekhez, mint például a nehéz légzés, szapora szívverés és így tovább. Ha fenyegető helyzetben egyfajta kihívásnak fogjuk fel, és megpróbáljuk átalakítani a stresszt pozitív érzelmekké, meglepő eredményt tapasztalhatunk! Nem csak hamarabb megnyugszunk, de kis idő elteltével jobb kedvünk is lesz. 

4. Szíves szívesség

Az emberek nagyobb valószínűséggel fogadnak el egy kisebb szívességet, ha előtte egy vagy két nagyobbat visszautasíthatnak! Például, ha pénzt szeretnénk kölcsön adni valakinek, akiről tudjuk, hogy szüksége van rá, ennek ellenére nem fogja elfogadni, kezdjük magasabb összeggel a „győzködést”!

5. A boldog viszontlátás

Ha igazán boldognak és izgatottnak láttatjuk magunkat, amikor találkozunk valakivel/ valakikkel, a következő találkozónál valószínűleg ugyanilyen fogadtatásra számíthatunk tőle, tőlük! Ez negatív módon is működik. Ha unottan és kedvetlenül megyünk egy találkozóra, a következő alkalommal ne lepődjünk meg, ha ugyanezt látjuk viszont a másik fél, felek arcán!

Eközben a címlapon

6. Nem mindegy!

Ne mondjuk és ne is írjuk le túl gyakran azt, hogy „úgy gondolom” vagy azt, hogy „azt hiszem”. Ez ugyanis egyet jelent a burkolt „nekem tökmindegy” -el, és bizalmatlanságot sugall.

7. A kielégítő válasz

Amikor felteszünk valakinek egy kérdést, éscsak részleges választ kapunk, tartsuk fent a szemkontaktust, és maradjunk csendben! Az illető észreveszi, hogy az eredeti válasz nem volt kielégítő, és magától folytatni fogja a „beszámolót”.

8. Békejobb

Amikor valaki dühös ránk, és kiabál velünk, maradjunk minél nyugodtabbak! Valószínűleg ezzel tovább idegesítjük, de később sokkal jobban fogja magát szégyellni. Hamarabb fog elnézést, vagy bocsánatot kérni!

9. Csak módjával!

Ha valami idegessé, vagy feszültté tesz minket, kezdjünk el rágózni, vagy enni valamit! Ez egy ősi reflexet vált ki az agyból, és megnyugszunk tőle. Ugyanis, ha eszünk, az agy úgy érzékeli, hogy nem vagyunk veszélyben. Ez az ősember ősi ösztöne.

10. Csoportterápia

Amikor egy csoport együtt nevet, és kívülállónak érezzük magunkat (és nem szeretnénk annak érezni), jó erősen nézzünk az egyik csoporttag szemébe! A többi résztvevő ezt érzékelni fogja, és tudat alatt a csoport tagjának titulálnak majd minket!