SZTÁRDZSÚSZ

A díjak gyó­gyít­ják meg Tö­rő­csik Marit!

A nem­zet szí­né­sze nem­ré­gi­ben Kos­suth Nagy­dí­jat ka­pott, emel­lett pedig Eger­ben, az Egri Csil­la­gok sé­tá­nyon is fel­avat­ták a csil­la­gát.

Rendkívül jót tesz Törőcsik Mari egészségének az a számos elismerés, amiket az elmúlt időszakban neki ítéltek. Március közepén megkapta a Kossuth Nagydíjat, a létező legmagasabb szintű állami kitüntetést, néhány napja pedig felavatták csillagát Egerben, az Egri Csillagok sétányán.

Fotó: Sulyok László
EZEKET OLVASTAD MÁR?

A kétszeres Kossuth-díjas, Jászai Mari-díjas, a Nemzet Színésze címmel kitüntetett művésznő már minden fontos művészeti elismerést megkapott, ami csak számít, nem csoda, hogy rendkívül jól érzi magát, és az állapota is rohamos javulásnak indult.

A színésznőn néhány hete nyelőcsőtágító műtétet hajtottak végre, azóta viszont nem került vissza a kórházba, velemi otthonában tölti a napjait.

"Nagyon boldog vagyok, amiért Eger városa egy csillagot ítélt nekem. Sok szálon kötődöm oda a szüleim révén, valamint a testvérem és én is odajártunk iskolába. Eger a második szülővárosom" - mondta el a -nak  Törőcsik Mari, akinek jólesik az emberek szeretete.

"Nem vagyok már kórházban, kiválóan érzem magam. A díjak és az a sok szeretet, amit kapok, erőt adtak a jövőre nézve" - fogalmazott boldogan a színésznő.